Mahkemenin verdiği 'Hamza Yerlikaya'nın diploması sahte' kararına erişim engeli

Mahkemenin verdiği 'Hamza Yerlikaya'nın diploması sahte' kararına erişim engeli

Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği, Hamza Yerlikaya’nın “lise diplomasının sahte olduğuna” ilişkin mahkeme kararı haberlerine ve Hamza Yerlikaya’nın daha sonra bu konuda yaptığı açıklamalara ilişkin haberlere erişim engeli getirdi.

İleri Haber

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AKP eski Milletvekili Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğuna ilişkin mahkeme kararıyla ilgili yapılan haberlere Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği, ‘kişilik hakları ihlali’ gerekçesiyle bugün erişim engeli getirdi ve haberleri kaldırma kararı aldı.

Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği Yerlikaya'nın "lise diplomasının sahte olduğuna" ilişkin mahkeme kararı haberlerine ve Hamza Yerlikaya'nın daha sonra bu konuda yaptığı açıklamalara ilişkin haberlere, "kişilik hakları ihlali" gerekçesiyle erişim engeli getirdi. Mahkeme, söz konusu haberlerin kaldırılmasına karar verdi.

Yerlikaya’nın belgede sahtecilik suçundan yargılandığı davanın kararında “Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” denilmişti. Kararda Yerlikaya’nın “resmi evrakta sahtecilik” yaptığı ortaya konurken, mahkemenin hükmü ertelemesiyle Yerlikaya cezadan kurtulmuş oldu.

ÖZKOÇ'UN YANITINA DA ERİŞİM ENGELİ

Hamza Yerlikaya’nın “Eğer benim diplomasız olduğumu ve 4 maaş aldığımı ispat edersen, ben herkesten özür dileyip siyaseti bırakıyorum” sözlerine karşı CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un “Sende kızaracak yüz varsa bir an önce istifa edersin” yanıtını vermişti. Özkoç’un yanıtının yer aldığı haberlere de erişim engeli getirildi.