Mahkemeden skandal tecavüz kararı: Ruh sağlığındaki bozulma dosyaya yarar sağlamayacak

Mahkemeden skandal tecavüz kararı: Ruh sağlığındaki bozulma dosyaya yarar sağlamayacak

Mahkeme, Taksim’de bir saldırgan tarafından sırtına alınarak kaçırılan ve tecavüze uğrayan kadına ilişkin ruh sağlığı raporunu ‘yarar sağlamaz’ diyerek reddeti.

İstanbul Taksim’de 8 ay önce sabahın erken saatlerinde evlerine gitmek için kadın arkadaşı ile birlikte Balo Sokak’tan, Tarlabaşı Bulvarı’na doğru yürüyen F.H.E isimli kadın bir saldırgan tarafından sırtına alınarak kaçırılmış, götürüldüğü inşaatta 3 kişinin cinsel saldırısına uğramıştı.

F.H.E’nin avukatı, müvekkilinin ruh sağlığının bozulduğunu belirterek rapor aldırılmasını talep etti. Ancak mahkeme, “olay nedeniyle şikayetçinin ruh sağlığında bozulma meydana gelip gelmediği hususunun dosyaya herhangi bir yarar sağlamayacağını” belirterek talebi reddetti.

AVUKATI RAPOR İSTEDİ

F.H.E’nin avukatı, “Bu tür davalarda ruh ve beden sağlığına ilişkin rapor alınması gerekir. Bu sanığa daha ağır ceza verilmesi için bir nedendir. Ancak mahkeme bu talebimizi reddetti. Maalesef soruşturma eksik yürütüldü ve yargılama aşamasında da üçüncü sanık ile ilgili bir araştırma yapılmadığını görüyoruz” dedi.

“DOSYAYA YARAR SAĞLAMAYACAK”

Mahkeme heyeti ara kararında, şikayetçinin olay nedeniyle ruh sağlığında bozulma meydana gelip gelmediği hususunun dosyaya herhangi bir yarar sağlamayacağını belirterek bu konudaki talebin reddine karar verdi. 

Saldırının bir diğer şüphelisi ilgili gerekli araştırmanın yapılması için savcılığa yazı yazılmasını kararlaştıran heyet, suçtan zarar görme ihtimaline binaen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın davaya katılma talebinin kabulüne hükmetti. Heyet, sanık Engin hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesine ve diğer şikayetçi E’nin yeniden zorla getirilmesine karar verdi. Sanık Dursun A’nın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Salırıyla ilgili bir erkek şahsın, F.H.E’yi sokak ortasında omzuna alarak götürmesine ilişkin görüntüler dava dosyasına delil olarak girmişti. (DHA)

DAHA FAZLA