Mahkemeden geyik katliamını durdurma kararı

Mahkemeden geyik katliamını durdurma kararı

Eskişehir İdare Mahkemesi, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği'nin yaptığı başvuru üzerine, 18 kızıl geyiğin avlanması yönünde açılan ihale için "yürütmeyi durdurma" kararı verdi.

Eskişehir İdare Mahkemesi, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği'nin başvurusu üzerine, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü'nün açtığı18 kızıl geyiğin avlanması yönündeki ihale için "yürütmeyi durdurma" kararı verdi. Mahkeme kararında, "Davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı verme süresi geçip, yeni bir karar verilinceye kadar, dava konusu işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi” denildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü, Eskişehir'de kızıl geyik acente kotalarının avlattırılmasına ilişkin ihale açtı. İhale kapsamında kentte, 6 ayrı bölgede yapılacak 18 geyik vurma ihalesi için 513 bin lira muhammen bedel biçildi. Açılan ihalenin ardından,  Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği üyeleriyle birlikte Milli Parklar Şube Müdürlüğü önünde eylem yaparak ihalenin iptal edilmesini istedi.

'BURSA VE TUNCELİ ÖRNEKLERİ DE VAR'

İhalenin iptali için İdare Mahkemesi'ne başvuran Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği'nin Başkanı Gülçin Yapıcı açılan ihalenin iptal edilmesi için hukuki yollara başvurduklarını ifade etti. İhalede yürütmeyi durdurma kararı ve sonrasında iptal için İdare Mahkemesi’nde başvuru yaptığını kaydeden Yapıcı, “Bursa ve Tunceli de örnekleri var, onları da dava dosyamıza ekledik. Av bir spor değildir, turizm değildir. Bu bir cinayettir” diye konuştu.

BARO DA MÜDAHİL OLDU

Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi avukatlar da 18 kızıl geyik vurulması için açılan ihalenin iptali için İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Komisyon avukatlarından Ahmet Seyhan, avcılığın bir spor dalı olmadığını ifade ederek İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunduklarını söyledi. Mahkemenin bu konuda örnek bir karar alacağına inandığını belirten Avukat Seyhan, “Eskişehir Barosu olarak bu ihalenin bir an evvel iptal edilmesi, şehrimizde yaşayan tüm yaban hayvanlarının yaşam haklarının koruma altına alınması ve bu durumun ülkemizdeki diğer av turizmi adı altında açılan ihalelerin iptali için örnek olması gerektiği kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

'YÜRÜTMEYİ DURDURMA' KARARI ÇIKTI

Eskişehir İdare Mahkemesi, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği’nin başvurusu üzerine, 18 kızıl geyiğin avlanması yönünde açılan ihale için ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi. Mahkeme kararında, "Davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı verme süresi geçip, yeni bir karar verilinceye kadar, dava konusu işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi” dedi.