
Mahkeme, Turkcell'in Ensar'la ilgili atılan tweetlere yönelik açtığı ve reddedilen davanın gerekçesini açıkladı
Turkcell'in Ensar'la ilgili atılan tweetlere açtığı ve reddedilen davanın gerekçesi açıklandı.
Turkcell'in Ensar'la ilgili atılan tweetlere açtığı ve reddedilen davanın gerekçesi açıklandı.
Çocuk tacizcilerine karşı yapabileceğimiz şeyler var, Turkcell hattını iptal et" yazan vatandaşa 20 bin TL'lik manevi tazminat davası açan Turkcell'in talebi reddedilmişti.
Turkcell'in tek tek dava açtığı kişilerden olan Ali Haluk İmeryüz'ün davasının ilk duruşmasında İstanbul Anadolu 16 Asliye Hukuk Mahkemesi, 20 bin TL'lik talebin tamamını reddetmişti.
Gerekçeli kararda şöyle denildi:
"Yazının paylaşıldığı günlerde, Ensar Vakfı isimli bir vakfın koruması altındaki bir kısım öğrencilerin aynı yerde görevli bir öğretmen tarafından taciz edildiği iddiaları kamuoyunda yer alıp, ilgili öğretmenin yargılama aşamaları uzunca bir süre gerek yazılı gerek görsel basında ve gerekse sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılmıştır. Bu durum tarafımızdan da bilinmektedir. Davalı tarafça, Turkcell firmasının bu vakfa eğitim desteği verdiği hususu eleştirilmektedir. Davalının paylaşımı, içerik itibarı ile davacı şirkete hakaret unsuru taşımamakta olup, rencide edici, aşağılayıcı ve kamuoyunda küçük düşürücü söz ve ibaret bulunmamaktadır. Herkes görüş ve düşüncelerini özgür bir biçimde paylaşma hakkına sahip olup, davalı da bu hakkını kullandığından ve davacının kişilik haklarına saldırı içerir söz ve davranış bulunmadığından, manevi tazminatın yasal koşulları oluşmamakla davanın reddine karar vermek gerekmiştir."
Ensar Vakfı'nda yaşanan istismar skandalının ardından Ensar'a sponsor olan Turkcell'e karşı twitter üzerinden #Turkcellhattınıiptalet kampanyası başlatılmış, Turkcell birçok kullanıcıya "markamız ve itibarımız zedelenmiştir " diyerek manevi tazminat davası açmıştı.