Mahkeme serbest bıraktı, tekrar yakalama kararı çıkarıldı

Mahkeme serbest bıraktı, tekrar yakalama kararı çıkarıldı

Diyarbakır merkezli gazeteci ve siyasetçilere dönük operasyonda gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan 6 kişi hakkında tekrar yakalama kararı çıkarıldı.

 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 9 Ekim'de birçok kentte gazeteci ve siyasetçilere yönelik yapılan operasyonda hakkında arama ve yakalama kararı bulunan 151 kişiden 141'i gözaltına alınmış, 25 kişi "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanırken, bir kısmı adli kontrol şartıyla 115 kişi de serbest bırakılmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı, serbest bırakılan kimi kişiler hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmasını isteyerek itirazda bulundu.   
 
Jinnews'in haberine göre, itiraz üzerine şimdiye kadar 6 kişi hakkında yakalama kararı olduğu belirtilirken, bu sayının artabileceği kaydedildi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan bazı isimler şöyle: TJA aktivisti Derya Arslan, DBP Yöneticisi Emrullah Kalkan, Abbas Çelik.
 
Savcı, hakkında tutuklama talep ettiği, ancak mahkemede serbest bırakılanların yeniden tutuklanması için 3. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. Mahkemenin, Derya Aslan, Emrullah Kaplan ve Abbas Çelik için tutuklama kararı verdiği, diğer siyasetçilerin tutuklanma talebini ise reddettiği kaydedildi. Savcının, mahkemenin ret kararı verdiği kişilerin tutuklanması için bu kez 4. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz ettiği ifade edildi. Mahkemenin itirazı, mesai saatine yakın bir zamanda sonuçlandırdığı, ancak karar avukatlara verilmediği için kaç kişi hakkında tutuklama kararı verildiği konusunda bilgi alınamadı.