Mahkeme 'şartlı tahliye' dedi, hakimlik reddetti: Hasta mahpusla ilgili hukuk skandalı

Mahkeme 'şartlı tahliye' dedi, hakimlik reddetti: Hasta mahpusla ilgili hukuk skandalı

30 yıldır Balıkesir Cezaevi'nde bulunan hasta mahpus Hamdin Demirkıran için verilen 'şartlı tahliye' kararı İnfaz Hakimliği tarafından reddedildi. Ret kararında 'örgüt mensuplarıyla ilişki ve disiplin cezaları' gerekçe gösterildi.

Balıkesir L Tipi Cezaevi'nde 30 yıldır hükümlü bulunan Hamdin Demirkıran için 'şartlı tahliye olabilir' yönünde verilen karar, Balıkesir İnfaz Hakimliği tarafından örgüt mensuplarıyla hala ilişkisi olduğu ve geçmişte aldığı disiplin cezaları gerekçe gösterilerek reddedildi. İnfaz Hakimliği'nin gerekçesine konu olan hükümler için yasal olarak son 6 ayın baz alınması gerekirken, tahliyenin engellenmesi sonrasında Hamdin Demirkıran'ın ailesi karara itiraz etmeye karar verdi.

Tek böbreği ile yaşayan ve 'şartlı tahliye' karar gereği 23 Eylül 2021 tarihinde tahliye olması beklenen Demirkıran için ailesi, yarın Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz başvurusunda bulunacağını belirtti.

"NE ADALET NE HUKUK, HİÇBİR ŞEY İŞLEMİYOR"

Konuya ilişkin konuşan Hamdin Demirkıran'ın kardeşi Fazıl Demirkıran, abisinin de cezaevinden karara itiraz edeceğini söyledi. "Mağduriyeti ortadan kaldırmak için bir üst mahkeme olan Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunacağız. Umarım sonuç istediğimiz gibi olur ama çok fazla adaletli bir sonuç çıkacağını sanmıyorum" diyen kardeş Fazıl Demirkıran, "Çünkü bu Türkiye'de, AK Parti iktidarında ne adalet ne hukuk, hiçbir şey işlemiyor" ifadelerini kullandı.

Artı TV'ye konuşan ve abisi tutukandığında 6 yaşında olduğunu belirten Fazıl Demirkıran "Bir abilik kardeşlik yaşayamadık, abimle biz cezaevinde tanıştık" derken, "Kendi öz abimle bazen açık görüşlerde, bazen kapalı görüşlerde, sohbet ede ede, mektuplaşarak, bazen haftalık 10 dakika telefonda konuşarak... Abimle öyle bir tanışma serüvenimiz oldu" şeklinde konuştu.