Mahkeme Konyaaltı Sahili'ni Hülya Koçyiğit'in damadına verdi

Mahkeme Konyaaltı Sahili'ni Hülya Koçyiğit'in damadına verdi

Antalya 2. İdare Mahkemesi, Konyaaltı Sahili'nin Hülya Koçyiğit'in damadına verilmesine dair ihale iptaline ilişkin verilen kararın yürütmesini durdurdu.

Konyaaltı Sahili'nin Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'a kiralanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ihaleyi iptal etmiş, Alkoçlar ise konuyu mahkemeye taşımıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından Konyaaltı Sahili Projesi İşletme İhalesinin tek taraflı iptal edilmesi ile başlayan yargı sürecinde, mahkeme kararını verdi. Antalya 2. İdare Mahkemesi ihale iptaline ilişkin verilen kararın yürütmesini durdurdu.

AKP’li Menderes Türel döneminde Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahil Projesi kapsamındaki Müze Meydanı/Varyant, Beach Park ve Akdeniz Bulvarı’nda bulunan büfe ve ticari yapıları barındıran ünite ve tesisleri 28 yıllığına Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın şirketi Alkoçlar Holding'e kiralamıştı.

Antalya Sokakları'nda yer alan habere göre, Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A.Ş. ile Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı (ALSE) ise konuyu mahkemeye taşımıştı. İdare Mahkeme, başvuru üzerine yaptığı inceleme sonunda 31 Ocak 2020’de yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Gelen tepkilerin ardından Büyükşehir Belediyesi ihaleyi iptal ederken gerekçe olarak açıkladığı Sayıştay raporlarında, ihale için çok sayıda usulsüzlük olduğu açıklanmıştı.

DAHA FAZLA