Mahkeme, kadın cinayetindeki 44 bıçak darbesini 'canavarca' bulmadı!

Mahkeme, kadın cinayetindeki 44 bıçak darbesini 'canavarca' bulmadı!

Daha önce de Nurgül Boz'a şiddet uyguladığını ve Boz'u defalarca bıçaklayarak öldürdüğünü kabul eden Ersin Korkmaz'a ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verildi.

İstanbul Anadolu 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Nurgül Boz'u 44 bıçak darbesiyle öldürmesi nedeniyle ‘canavarca hisle öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Ersin Korkmaz'a, 44 bıçak darbesini ‘canavarca’ saymayarak ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi.

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde 43 yaşındaki Nurgül Boz ile 7 yıl önce birlikte yaşamaya başlayan ve 6 yaşında bir kız çocukları olan 44 yaşındaki Ersin Korkmaz, işlediği bir suç nedeniyle girdiği cezaevinden AKP hükümetinin pandemi tedbirleri kapsamında izinli olarak salıverildi. 10 Nisan 2020'de Ersin Korkmaz mutfaktan aldığı bıçakla Nurgül Boz’u 44 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

SAVCI: BU SAVUNMAYI CEZADA İNDİRİM ALMAK İÇİN YAPIYOR

Hürriyet’ten Aziz Özen’in haberine göre,, Ersin Korkmaz ifadesinde kadının kendisini aldattığından şüphelendiğini ileri sürerken, savcılık erkeğin bu savunmayı cezada indirim için yaptığına kanaat getirerek, Ersin Korkmaz hakkında ‘canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

DAHA ÖNCEKİ DE ŞİDDET UYGULADIĞINI İTİRAF ETTİ

Anadolu 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında son savunmasını yapan Ersin Korkmaz, “Eşimi daha önce birkaç kez dövmüştüm. O gün telefonuna gelen mesajlardan şüphelendim ve kızdım. Kavga ettik. Mutfaktan bıçak alıp vurmaya başladım. Kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum” dedi.

MAHKEME, 44 BIÇAK DARBESİNİ ‘CANAVARCA HİS’ OLARAK SAYMADI

Mahkeme heyeti, Nurgül Boz’un 44 kez bıçaklanmasını ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ olarak değerlendirmedi ve Ersin Korkmaz’ı ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse çarptırdı.

DAHA FAZLA