Mahkeme, iş cinayetinde yaşamını yitiren Murat Danacı'nın canına 24 bin 300 lira değer biçti!

Mahkeme, iş cinayetinde yaşamını yitiren Murat Danacı'nın canına 24 bin 300 lira değer biçti!

İTÜ'deki iş cinayetinde 3. kattan düşen temizlik işçisi Murat Danacı’nın ölümüne ilişkin davada mahkeme, sanığa 24 bin 300 lira para cezası vererek takside böldü.

İzel Sezer - @izelsezer

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ); 5 Mayıs 2017’de cam silerken 3. kattan düşen temizlik işçisi Murat Danacı’nın ölümüne ilişkin davada mahkeme karara vardı. Davadaki tek sanığa ödül gibi ceza veren mahkeme, verilen hapis cezası önce indirdi ardından da "yargılama sürecinde olumlu davranışları olduğu" iddiasıyla 24 bin 300 liralık para cezasına çevirdi.

İTÜ Maslak Kampüsü'ndeki Elektrik-Elektronik Fakültesi'nde meydana gelen iş cinayetine ilişkin yürütülen dava sonuca bağlanırken, tanık ifadeleri ve raporlar doğrultusunda yüksekte çalışan işçilere herhangi bir eğitim verilmediğinin ve herhangi bir iş güvenliğinin bulunmadığı ortaya çıkmıştı. Buna rağmen sanığa ödül gibi bir ceza veren mahkeme, para cezasını da 20 aylık takside böldü.

OZAN DANACI: SANIKLARA ÖDÜL GİBİ CEZA VERİLDİ

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Murat Danacı'nın oğlu Ozan Danacı, "Mahkeme iş kazasında ölen babam için sanıklara ödül gibi ceza verdi. Mahkemeye adım bile atmayan sanık ve avukatının nasıl olur da, 'yargılama sürecinde olumlu davranışları' olmuş olabilir? Hapis cezası para cezasına çevirilir?" diye sordu.

'8 KİŞİYE 1 EMNİYET KEMERİ'

Dava süreci devam ederken İleri'ye konuşan Ozan Danacı, işçilerin iş güvenliği olmadan güneş panellerinden yürütüldüğünü, işçilerin yorulduklarını söylemelerine rağmen yetkililerin işçileri zorla cama çıkarttığını, 8 işçiye 1 emniyet kemeri düştüğünü ve yüksekte çalışan işçiler için yüksekte çalışma eğitimi verilmediğini ifade etmişti.