Mahkeme boşanma talebini 5 yıldır reddediyor: 'O adamın elinden ölmek istemiyorum'

Mahkeme boşanma talebini 5 yıldır reddediyor: 'O adamın elinden ölmek istemiyorum'

Adana'da Meryem Yılmaz Karalök isimli kadın, mahkemenin 5 yıldır boşanma talebini reddetmesi sebebiyle 17 yıldır şiddet gördüğü ve evli olduğu erkekten boşanamıyor.

İleri Haber

Adana’da, 17 yıldır şiddet gördüğü Cerrah Karalök'ten boşanmak isteyen fakat mahkemelerin ret kararları yüzünden boşanamayan Meryem Yılmaz Karalök, 5 yıldır hukuk mücadelesi veriyor.  Meryem Yılmaz Karalök, elinde taşıdığı “Boşanmak istiyorum” yazılı dövizle dün (8 Temmuz) Adana Adliyesi önünde eyleme başladı.

Meryem Yılmaz Karalök, yıllardır boşanmaya çalıştığı erkek tarafından psikolojik/fiziksel şiddete ve tehdite maruz kaldı. Defalarca şikayette bulunup, boşanma davaları açsa da delil ve şahit yetersizliği gibi bir sürü nedenden kaynaklı boşanma işlemi gerçekleştirilmedi. 

17 yıldır şiddete maruz kalan ve boşanma süresinde de şiddet uygulayan Cerrah Karalök’ün aldığı sayısız tedbir kararı, hapis ve para cezası var.  

'O ADAMIN ELİNDEN ÖLMEK İSTEMİYORUM'

Mor Dayanışma üyesi Meryem Yılmaz Karalök, yaptığı açıklamada, boşanma talebini bir kez daha dile getirerek, kendisine verilen nafaka miktarına şu sözlerle isyan etti:

"Sevmediğim için boşanamaz mıyım? Sevmiyorum, istemiyorum. Yargıtay’da da aynısını söyledim. Buradaki karar veren hakime sesleniyorum. Bana bağladığı 300 TL’lik nafakayı sadece bir ay kendisi alsın bakalım nasıl geçinecek? Çocuğunun masrafını, evinin kirasını, elektriğini, suyunu bu parayla nasıl ödeyecek? Benim çalışarak aldığım evde o adam oturuyor, kira bile ödemiyor. Bana bağladıkları 300 TL’lik nafaka ile çocuklarımla beni kaldırıp sokağa atıyorlar. Dünya kadar kadın ölüyor, haksızlık bu. Beni katil mi edecekler. Ya ben bu adamı öldüreceğim ya da burada üstüme benzin döküp adliyenin önünde kendimi öldüreceğim. O adamın elinden ölmek istemiyorum."

 

DAHA FAZLA