Mahir Ünal'a saldırı iddiası: İYİ Parti İl Başkanı ortaya attı, Emniyet yalanladı!

Mahir Ünal'a saldırı iddiası: İYİ Parti İl Başkanı ortaya attı, Emniyet yalanladı!

İYİ Parti İl Başkanı Çabukel'in iddialarını yalanlayan Kahramanmaraş Emniyeti, Ünal'a bir saldırı veya saldırı girişimi olduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

İleri Haber

Kahramanmaraş’ta AKP’li Mahir Ünal’a saldırı iddiasına Emniyet'ten yalanlama geldi. İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel’in “cuma namazı sonrası Ulucami'de bir çiftçi ile sohbet eden Ünal'a saldırı girişiminde bulunulduğu" şeklindeki paylaşımın ardından bir açıklama yapan Emniyet, herhangi bir saldırının olmadığını öne sürdü.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü kutlamaları için bu ile giden AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'a saldırı girişiminde bulunulduğunu iddia etmişti.

Çabukel paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak, bugün Ulucami’de Cuma namazı sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a yapılan saldırıyı kınıyoruz.

"Cuma namazı sonrası Ulucami’de bir çiftçi ile muhabbet eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal muhabbet esnasında çiftçinin omzuna samimi bir şekilde dokunduğu ve daha sonrasında çiftçinin yakınının durumu yanlış anlaması üzerine Mahir Ünal’a saldırmaya çalıştığı esnada korumalar tarafından şahsın etkisiz hale getirdiğini öğrendik. Yapılan saldırının sebebinin ne olduğu, organize bir şekilde saldırı mı düzenlendiği, sebebi her ne olursa olsun şiddeti kınadığımızı bildiriyoruz. Mahir Ünal’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

EMNİYET’TEN YALANLAMA: ‘ÜNAL’A TALEBİNİ İLETEN EMEKLİNİN OĞLU’

Çabukel’in paylaşımın ardından Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nden konuya ilişkin bir açıklama geldi. "Cuma namazı sonrası Ulucami'de bir çiftçi ile sohbet eden Ünal'a saldırı girişiminde bulunulduğu" şeklindeki iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "12.02.2021 günü bazı basın ve yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında ‘Mahir Ünal’a saldırıyı kınıyoruz’ şeklinde haber yapıldığı ve sosyal medya da destek mesajları paylaşıldığı tespit edilmiştir. Bahse konu olay ile ilgili aşağıdaki açıklamaya gerek duyulmuştur" denilerek şu bilgiler verildi:

"Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere ilimizde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı sayın Mahir Ünal ve beraberindeki partililer ile, cuma namazını kıldığı Ulu Camii önünden tahsisli aracına bindiği esnada, DSİ’den emekli Z.T. isimli şahıs, 'Sayın vekilim size bir maruzatımı arz etmek istiyorum' şeklinde beyanda bulunmuştur.

Vatandaşın beyanı üzerine araçtan tekrar inen sayın Mahir Ünal adı geçen vatandaşın sorunlarını dinlemeye başlamıştır. Z.T. isimli şahıs, sayın Mahir Ünal’ a talebini ilettiği esnada, kalabalığın arkasında bulunan ve Z.T.’nin oğlu olan O. T. isimli şahıs; "TBMM'ni tanımıyorum, devleti tanımıyorum" şeklinde beyanlarda bulunması üzerine, görevli Koruma Polisleri tarafından müdahale edilerek bölgeden uzaklaştırılarak hakkında adli işlem yapılmak üzere gözaltına alınmıştır."

NE OLMUŞTU?

Ünal TV-5'de katıldığı programda, çiftçilerin durumu ile ilgili soru üzerine, bir çiftçi ile yaşadığı diyalogu şöyle anlatmıştı:

"2018 yılı Haziran seçimlerinde Kahramanmaraş'ta bir delikanlı geldi. 'Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz. Çiftçi şu durumda' dedi. Üzerinde beyaz bir gömlek cebinde Iphone bir telefon vardı. Dedim ki, telefonu alabilir miyim? Telefon Iphone 6. ' Telefonu kaça aldın?' dedim. '4 bin 500 lira' dedi. Kaç taksite aldın? '24 taksit' dedi. 'Ayda kaç lira ödüyorsun buna' dedim. 'Ayda 450 lira ödüyorum' dedi. Senin ayda 450 lira bu telefona ödeyebilmen demek bizim kaynaklarımızı, becerimizi kullanmamız demek"