Mahir Mete Kul'un annesi Ünzüle Araz: Oğlumun ölüsünü ya da dirisini istiyoruz

Mahir Mete Kul'un annesi Ünzüle Araz: Oğlumun ölüsünü ya da dirisini istiyoruz

Yargılandığı davada hapis cezası tehdidi nedeniyle Yunanistan'a geçmeye çalışan üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul'un annesi Ünzüle Araz "Oğlumun ölüsünü ya da dirisini istiyoruz, talebimiz bu" dedi.

Özgür Yılmaz

Yargılandığı davada hapis cezası tehdidi nedeniyle Yunanistan'a geçmeye çalışan üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul'dan 24 Mart'tan beri haber alınamıyor.

İleri Haber'e konuşan Mahir Mete Kul'un annesi Ünzüle Araz "Şu an bir gelişme yok, hala arıyoruz. Bugün yasal arama çalışmaları sonlandırılacak. Biz tekrar aranmasını talep edeceğiz. Bu saatten sonra fark etmiyor, oğlumun ölüsünü ya da dirisini istiyoruz, talebimiz bu. Bunun için Alexandroupoli'ye geldim. Sonra daha detaylı bir açıklama yapacağız, şimdilik bekliyoruz" dedi. 

Türkiye’de Liseli Dev Genç’in açıklamalarına katıldığı ve gizli tanık ifadeleri nedeniyle “örgüt üyeliği” iddiasıyla hakkında açılan davada 2017 yılında tutuklanıp 10 ay cezaevinde kalan ve 5 ay önce tahliye olan Kul’un, hakkındaki yurtdışı yasağı sebebiyle Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçmeye çalışırken, botun alabora olması sonucu kaybolmuştu.