Mahir Kılıç işine dönmek için 56 gündür açlık grevinde

Mahir Kılıç işine dönmek için 56 gündür açlık grevinde

İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için yasa dışı şekilde işten atılan 200 işçiden biri olan ve 13 Kasım’da açlık grevine başlayan Mahir Kılıç’a destek verenler Konak Meydanı’nda toplandı.

İzmir’in çeşitli bölgelerinde hak arama mücadelesi veren emekçilerin de konuştuğu basın açıklamasına Muğla Bodrum’da işinden atılan öğretmen Engin Karataş ve Yüksel Direnişçisi Veli Saçılık da destek verdi. Bir diğer işinden edilen öğretmen Acun Karadağ ise Ankara’dan telefon bağlantısıyla açıklamaya katıldı.

İlk konuşan öğretmen Engin Karataş her gün Bodrum’da direnişine devam ettiğini dile getirirken daha sonra sözü alan Veli Saçılık ve Acun Karadağ, Nuriye ve Semih hocanın selamını getirdiklerini ve iktidara muhalefet eden partiye mensub bir belediye başkanın tıpkı iktidar gibi bir emekçinin hakkını gaspetmesinin komik olduğunu ifade etti.


Açlık grevindeki Mahir Kılıç'ın kızı Yaren Kılıç da basın açıklamasına katıldı

Ankara’da 305 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın ise sağlık durumundan dolayı telefonla bağlantı sağlayamadığı bildirildi.

İleri Haber’e konuşan açlık grevinin 56’ıncı günüdeki Mahir Kılıç; “Açlık grevinde 56’ıncı gündeyim. Bugün çok değerli dostlarımızla yoldaşlarımızla bir dayanışma etkinliği düzenledik. Yüksel direnişçisi Veli Saçılık ve bu dayanışmada büyük pay sahibi şair Atilla Yüceak da aramızda. Kendilerine teşekkür ediyorum. 56’ıncı güne geldik. Süreç nereye kadar gider bilemiyorum ama direnişimiz işe geri dönene kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

İleri Haber’e konuşan Yüksel Direnişçisi Veli Saçılık ise “Bugün Mahir Kılıç’la ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ihraç edilmiş atılmış arkadaşlarımızla dayanışmak için İzmir’e geldim. Nuriye ve Semih’in selamını getirdim. Arkadaşlar da tıpkı bizim gibi yasa dışı şekilde işten atıldılar ve direniyorlar. Bunu destekliyoruz.

Biz iktidara karşı, AKP’nin yasadışılığına, faşizmine karşı direniyoruz. Fakat muhalefet partisinde bunu kopya edip kullanmak isteyen belediye başkanları var. Özellikle Aziz Kocaoğlu bu yönteme çok başvuruyor. Bugün burada kendisine şunu hatırlattık: Eğer iktidar gibi davranırsan, biz de iktidara nasıl direniyorsak öyle direniriz. Buradaki direniş kazanacak. Mahkeme kararını tanımayan, yasadışı bir biçimde davranan Aziz Kocaoğlu’na diyoruz ki: Hakkı hukuku tanı ve arkadaşımızı işine geri dönsün. Aynı şekilde AKP’ye dönüp Yüksel Caddesi’nden diyoruz ki: Sen yasa dışısın, sen illegalsin, sen insanları işinden ekmeğinden ediyorsun. Eğer bunu yapmaya devam edersen direnişimizi daha da arttırarak sürdüreceğiz. Mutlaka biz kazanacağız” dedi.

Basın açıklaması müzik etkinliğinin ardından sona erdi.