Mahir Çayan ve yoldaşları Antalya’da anıldı: ‘Eşit, özgür bir dünya inancıyla kavgayı sürdüreceğiz’

Mahir Çayan ve yoldaşları Antalya’da anıldı: ‘Eşit, özgür bir dünya inancıyla kavgayı sürdüreceğiz’

Mahir Çayan ve yoldaşları, Kızıldere’nin 49. yılında Antalya Gençlik Dayanışması tarafından yapılan basın açıklamayla anıldı.

İzel Sezer - @izelsezer

Denizlerin idamını engellemek için çıktıkları yolda 49 yıl önce bugün Kızıldere'de katledilen Mahir Çayan ve yoldaşları Antalya’da anıldı. Açıklama yapan Antalya Gençlik Dayanışması, “Aradan geçen 49 yılda olduğu gibi bundan sonra da önderlerin sesini hayatın her alanına taşıyacağız” dedi.

“Mahir, Hüseyin, Ulaş kurtuluşa kadar savaş” ve “Onlara sözümüz devrim olacak” sloganlarının atıldığı eylem Attalos Meydanı’nda düzenlendi. Sosyalist Devrimci Gençlik (SDG) üyesi Enes Keskin’in okuduğu açıklamada “Sarayın halkları korkuya boğmak amacıyla sindirme odaklı saldırısına karşı bizler, Kızıldere’nin ışığında inatla, kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Bugün geldiğimiz nokta ne olursa olsun, eşit, özgür bir dünya inancıyla kavgayı sürdüreceğiz” ifadeleri yer aldı. 

Kızıldere’nin 49. yılında Antalya Gençliği tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

‘ÖLDÜRÜLDÜLER AMA YENİLMEDİLER’

Mahir Çayan ve yoldaşlarının, özgürlüğün, eşitliğin ve kardeşliğin Türkiye’sini kurmak için çıktıkları yolda katledilmelerinin üzerinden 49 yıl geçti.

12 Mart cuntacılarının, onların ölümlerinin ardından seslerinin kesileceği yanılgısına düşmesine karşı, Mahir ve 9 yoldaşının cesaret ve inancı, Türkiye devrimci gençliğinin pratiğini, mücadelemizi daha da derinleştirdi.

Evet, onlar öldüler, onlar öldürüldüler, ama yenilmediler!

Kızıldere bir yenilgi değildir. Mahirlerin mücadele bilincinin önce binlere, sonra yüz binlere sirayet ettiği devrimci yükselişin başlangıcıdır. Kızıldere, 68 kuşağının üniversitelerden taşarak emekçi halkın sesiyle birleştiği, devrim şiarının yoksul mahallelerden, gecekondulardan, Anadolu’nun ovalarına, köylerine ulaştığı gecedir. Aradan geçen 49 yılda olduğu gibi bundan sonra da önderlerin sesini hayatın her alanına taşıyacağız.

‘EŞİT VE ÖZGÜR BİR DÜNYA İNANCIYLA KAVGAYI SÜRDÜRECEĞİZ’
 
12 Mart cuntası, 12 Eylül’ü ve onun bugünkü temsilcisi AKP/Saray Rejimi’ni yaratmıştır.

AKP/Saray Rejimi, 2021 Türkiye'sinde, başta üniversite gençliği olmak üzere toplumun tüm kesimlerine gerici-faşist saldırılarını artırarak sürdüremeye devam ediyor. 

Bu saldırılar 49 sene öncesindeki gibi aynı kin ve sınıf düşmanlığıyla, baskıcı, dayatmacı, şövenist nitelikleri taşıyor. Sarayın halkları korkuya boğmak amacıyla sindirme odaklı saldırısına karşı bizler, Kızıldere’nin ışığında inatla, kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Bugün geldiğimiz nokta ne olursa olsun, eşit, özgür bir dünya inancıyla kavgayı sürdüreceğiz!

‘BU YOLDA SONUNA KADAR YÜRÜYECEĞİZ’
 
Ve bizler o gecenin yüreğimizde bıraktığı kavganın bilinciyle, Mahir’in sözleriyle haykırıyoruz:

"Varsın bütün oklar üstümüze yağsın. Biz, doğru gördüğümüz bu yolda sonuna kadar yürüyeceğiz!”