Mahalleli çocuklar köpekleri toplamaya gelen zabıtalardan köpekleri sakladı

Mahalleli çocuklar köpekleri toplamaya gelen zabıtalardan köpekleri sakladı

Arnavutköy Belediyesi, yasağa rağmen sokaklardan küpeli köpekleri topladı. Köpeklerin toplandığı mahallede yaşayan çocuklar da köpeklerin götürülmesini engellemek için zabıtalara karşı birlik oldu.

Yasa gereği aşılanıp kısırlaştırılan ve kulağına küpe takılan köpekleri toplamak yasak olmasına rağmen İstanbul Arnavutköy Belediyesi uyuşturucu iğnelerle köpekleri uyutup kamyonetle bilinmeyen yerlere götürüyor. Başlarında veteriner olmadan uyuşturucu iğne kullanan belediye görevlilerinin bir köpeğin ölümüne neden olmasının ardından mahalleliler olaya tepki gösterdi. 

Mahallenin çocukları zabıtalara karşı el ele tutuşup birlik olarak belediye araçlarının geçişine izin vermedi ve köpek toplama faaliyetini engelledi. Ayrıca çocuklar yapılan katliamı ispatlamak için ölen köpeği sakladı. Belediye görevlileri ise suçlarını ört bas etmek için her yerde ölü köpeği arıyor. Olayın ardından dernekler de Arnavutköy Belediyesi’ni protesto etti.

Zabıtaların köpek toplamaya devam etmesi üzerine çocuklar, diğer köpekleri belediye ekiplerinden kaçırarak evlerinde veya bodrumlarda saklamaya başladı. Çocuklar köpekleri evlerinde, evlerinin bodrumlarında ve kuytu yerlerde gizledi. Köpekleri saklayan çocuklar ailelerine şikayet edildi. Ancak aileler de evlatlarının arkasında durdu ve onlar da belediye ekiplerine karşı direnişe geçti. 

Sözcü'den Turgut Erat'ın haberine göre mahalledeki köpekleri sahiplenen çocuklara hayvanseverlerin desteği de gecikmedi. İlk olarak zabıta ekipleri yetkili birimlere şikayet edildi. Hayvanseverler el ele tutuşup belediye ekiplerine geçit vermeyen çocukların elinden tuttu. Hayvanseverler, şikayetler doğrultusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı 1. şubeden gelecek ekiplere ölü köpeği teslim edeceklerini açıkladı. İddiaya göre belediye ekipleri de bakanlık yetkililerinden önce ölü köpeği bulmak için her yerde arama başlattı.

DAHA FAZLA