Mağdurlar anlattı: Facia yine göz göre göre gelmiş

Mağdurlar anlattı: Facia yine göz göre göre gelmiş

Sütlüce'de mağdur olan yurttaşlar facia esnasında ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Sütlüce’de yandaş futbolcu Arda Turan’a ait otel inşaatının neden olduğu bina çökmesinde bazı yurttaşlar evlerinden olurken, bazıları da evlerinin zarar görmesiyle mağdur olmuş durumda. Olayla ilgili konuşan yurttaşların anlattıkları ise hem felaketin açıkça geldiğini hem de yaşanılan mağduriyetin boyutunu gözler önüne serdi.

Olayın ardından çöken bina ve mühürlenen komşu binalarda oturanların bir bölümü çevredeki otellere yerleştirildi. Otellerde yer bulunamayan aileler, yakındaki bir yurda yönlendirildi. Yurtta kalmak istemeyenlerin birçoğu yakınlarının yanında kalırken, çoğu Suriyeli olduğu öğrenilen kiracılar Hasköy Yurdu’na yerleştirildi.

FACİA ÖNGÖRÜLMÜŞ

Çöken binanın hemen yanında yer alan ve tamamen boşaltılan binanın en üst katında oturan modelist Ülkü Baykaldı, bir hafta önce yaşanacak faciayı öngörüp evini tamamen boşalttı. “Yanımda sürekli mezuram vardır. Binaların aralarındaki açılmayı hissettiğim andan itibaren sabah akşam ölçmeye başladım” diyen Baykaldı şöyle devam etti:

“3 ay boyunca ölçtüm. 3 ayda 5 santim açılmayı görünce kesin kararırım verdim. Eşyalarımı toplamaya başladım. Evi boşalttım”

‘EVİMİN ÇÖKTÜĞÜNÜ CANLI YAYINDAN İZLEDİM’

Babasıyla birlikte çöken binanın giriş katında kiracı olan Burhan Eracar ise iki ay sonra evleneceğini söyledi. Babası memlekette olduğu için tek başına olan Eracar, işe gittikten kısa bir süre sonra televizyonların canlı yayınında binanın çöktüğünü gördü. Evlilik için aldığı eşyaların enkazda kaldığını söyleyen Eracar, “Gidin evinizi tutun. ‘Size eşya göndereceğiz’ dediler. Depolarda kalmış eşyaları verecekler. 2 ay sonra evleniyorum. Her şeyin en iyisini almıştım” diye konuştu.

‘GEÇMİŞ OLSUN DEMEK İÇİN BİLE ARAMADI’

Arda Turan’a ait inşaat sahasındaki çalışma sebebiyle yaşanan çökmenin hemen yan tarafta bulunan otelini etkilediğini, yan duvarlarında çökmelere sebep olduğunu anlatan Şükran Aral ise şunları söyledi:

“Biz hepimiz güçlerimizi birleştireceğiz, davamızı açacağız. Bir muhatap arıyoruz. Bir mağduriyet var. Arda Turan arayıp bir geçmiş olsun bile demedi. Ağustos’un 15’inde oteli açacaktım.”