Mağaza satışa devam etsin diye ölen işçiyi şemsiyeyle gizlediler!

Mağaza satışa devam etsin diye ölen işçiyi şemsiyeyle gizlediler!

Brezilya'da bir Carrefour çalışanının mesai saati içerisinde ölmesi üzerine mağazanın açık kalması için ceset hastaneye götürülmedi; üzeri şemsiyelerle örtüldü.

Brezilya'nın Recife kentindeki Carrefour mağazasında 14 Ağustos'ta satış müdürü kalp krizi geçirerek mağazada hayatını kaybetti. Yaşanan ölümün ardından yetkililer mağazayı kapatıp cesedi hastaneye götürmek yerine cansız bedeni üç şemsiye ve birkaç karton kutu ile kapatarak, personele satış yaptırmaya devam etti.

Manoel Moisés Cavalcante isimli 59 yaşındaki satış müdürü, çalıştığı esnada kalp krizi geçirdi ve ilk yardım yapılmasına rağmen kurtarılamadı. Yetkililer mağazayı kapatıp Cavalcante'yi hastaneye götürmek yerine, personeli müşteri karşılamaya zorladı. Cavalcante'nin vücudu üç şemsiye ve birkaç karton kutu ile kapatıldı. Ülkenin en büyük perakende zincirlerinden biri olan Carrefour, olayın fotoğraflarının internette yayılması üzerine özür dilemek zorunda kaldı.

'YÖNERGELERE UYGUN HAREKET ETTİK'

Yapılan açıklamada, işlemin "saygısız" olduğunu kabul eden ettiğini belirten Carrefour, ancak "cesedi yerinden çıkarmayarak yönergelerin takip edildiği" öne sürdü.

Şirket, mağazanın zorunlu olarak kapatılması da dahil olmak üzere artık yönergeleri güncellediğini ve "bunun gibi nadir durumları", "daha fazla hassasiyet ve saygıyla" ele almayı amaçladığını ileri sürdü.