Maganda kurşunuyla vurulan 10 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi

Maganda kurşunuyla vurulan 10 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi

Bir eğlence mekanına açılan ateş sonucu ağır yaralanan 10 yaşındaki Selin Cebeci, 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Balıkesir’de eğlence mekanına açılan ateş sonucu ağır yaralanan 10 yaşındaki Selin Cebeci yaşamını yitirdi. Küçük kızın organları, ailesinin kararıyla bağışlandı.

Olay, Balıkesir'in Erdek ilçesi Ocaklar Mahallesi'nde 12 Ağustos 2019 tarihinde meydana geldi. Bir eğlence mekanında güvenlik görevlisi olan Emrah Saltık (33) ile müşteri Erdem Turan (23) arasında bilinmeyen nedenle tartışma yaşandı. Çevredekilerin araya girmesi üzerine Erdem Turan, mekândan ayrıldı.

Akşam saatlerinde aracıyla mekanın önüne gelen Turan, yanında getirdiği pompalı tüfekle, mekanın kapısında nöbet tutan Emrah Saltık'a doğru ateş açtı. Saltık'ın eğlence mekanının içerisine kaçmasıyla ateş açmaya devam eden Saltık, daha sonra aracına binerek kayıplara karıştı.

Olayda 2'si ağır 5 kişi yaralanırken, kayıplara karışan Turan, polis ekipleri tarafından yakalandı. Mahkemeye çıkartılan Erdem Turan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Eğlence mekânında yaralanan 2'si ağır 5 kişi, Bandırma Devlet ile Erdek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalbine saçma isabet eden Mehmet Solaklar (46); olaydan bir gün sonra hayatını kaybetti.

Olay gecesi, annesi Sinem ve babası Serkan Cebeci ile eğlence mekanında bulunan 10 yaşındaki Selin Cebeci de başına isabet eden saçmalarla ağır yaralandı. Küçük kız, dün sabah saatlerinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. 

ORGANLARI BAĞIŞLANDI 

Dün sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen Selin Cebeci'nin ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Küçük kızın kalbi, akciğeri, böbreği, karaciğeri ve korneası Bandırma Devlet Hastanesi'ne gerçekleşen operasyonla alındı. Organlar, İstanbul, Bursa ve Ankara'da 5 hastaya umut olacak.

Konuya ilişkin konuşan baba Serkan Cebeci ile anne Sinem Cebeci, ''Olaydan sonra bizim meleğimizin organlarını, başka yavrulara can olsun, umut olsun diye bağışlama kararı aldık. Rabbim inşallah onlara da can verir. Bizim çocuğumuz pisi pisine gitti. İnşallah başkalarının yavruları can bulur'' dedi.

'EĞLENCE MEKANI, ERTESİ GÜN ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ'

Hayatını kaybeden Selin Cebeci'nin teyzesi Çişem Tekfidan, yaşanan olayı ve sonrasını anlattı.

Tekfidan, ''Biz, eğlence mekanındayken, silahlı bir kişi buraya geliyor ve güvenlik görevlisine ateş ediyor. Güvenlik görevlisi mekanın içerisine kaçınca, o kişi yine peşinden gelerek ortalığa ateş açıyor. Tüfekten çıkan saçmalar 10 yaşındaki yeğenimizin başına isabet etti ve hayatını kaybetti. Büyük bir kargaşa vardı, çok fazla kişi yaralandı. Mekanın işletmecileri hiç bir şekilde yardımda bulunmadılar. Sokaktan gelen insanlar yardım ederek, yaralıları araçlara taşıdılar. Bu mekan ertesi gün çalışmaya devam etti. Geçmiş olsun dilekleri için iletişime dahi geçmediler'' diye konuştu. 

 

DAHA FAZLA