'Mafya-siyaset ilişkileri araştırılsın' önergesine AKP-MHP'den ret: 'Hesabını çok ağır ödeyeceksiniz'

'Mafya-siyaset ilişkileri araştırılsın' önergesine AKP-MHP'den ret: 'Hesabını çok ağır ödeyeceksiniz'

TBMM Genel Kurulu’nda muhalefet bugün son dönemde suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla gündeme gelen iktidar-mafya ilişkilerini gündeme getirdi.

İleri Haber

Meclis’te, “mafya-siyaset ve devlet içindeki ilişkilerinin boyutlarının belirlenebilmesi” talebiyle CHP tarafından verilen öneri AKP-MHP oylarıyla reddedildi. CHP’li Rafet Zeybek, “Paralel Parti Devleti kurdunuz. Bu ülkeyi çökertmenin hesabını çok ağır ödeyeceksiniz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda muhalefet bugün son dönemde suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla gündeme gelen iktidar-mafya ilişkilerini gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu’nun verdiği "Mafya-siyaset ve devlet içindeki ilişkilerinin boyutlarının belirlenebilmesi, araştırılması” talebiyle Meclis Araştırması önergesi görüşmelerinde konuşan CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, milletvekilliği öncesinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığını hatırlattı.

‘MAFYA BABALARI SİZİNLE SEÇİM ÇALIŞMASI YAPTI’

“Benim görev yaptığım dönemde Türk yargısına milletin güveni yüzde 70’ti, şimdi sizin hakim ve savcılarınız görev yaptığı dönemde yüzde 20, bunu unutmayın” diyen Zeybek, “Benim dönemimde derin devletin başı olan insanın oğlu bugün sizin milletvekiliniz, o dönemde mafya babaları sizinle birlikte seçim çalışması yaptı unutmayın” ifadelerini kullandı.

‘HESABINI ÇOK AĞIR ÖDEYECEKSİNİZ’

“Devleti batırdınız be” ifadeleriyle iktidara tepki gösteren Zeybek, “Paralel Parti Devleti kurdunuz. Bu ülkeyi çökertmenin hesabını çok ağır ödeyeceksiniz” diye konuştu.

AKP-MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Öte yandan CHP Grubu’nun önergesi Genel Kurul’da AKP-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oylarıyla reddedildi.