Maduro’nun seçim sloganı: Birlikte daha fazlasını başarabiliriz

Maduro’nun seçim sloganı: Birlikte daha fazlasını başarabiliriz

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bu yıl yapılacak başkanlık seçimleri için "Birlikte daha fazlasını başarabiliriz" sloganıyla çalışmalarına hız verdi.

ABD destekli sağcı örgütlerin saldırılarının ardından yeniden ülkede istikrarı sağlamaya çalışan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, nisan sonunda yapılması planlanan başkanlık seçimi için çalışmalarına hız verdi. 

Seçim çalışmaları için "Birlikte daha fazlasını başarabiliriz" sloganını benimseyen Maduro, Venezuela bayrağının sarı, mavi ve kırmızı renkleriyle yazılmış büyük bir “M” harfini de logo olarak kullanıyor. 

Reuters'ın haberine göre, seçim kampanyası için reggaeton, merenge ve rap müziğin karışımıyla ortaya çıkan akılda kalıcı bir seçim karşısı belirlendi. Maduro'nun sosyal medya hesaplarından halka duyurulan seçim şarkısında "Zaferlerin önderi Nicolas Maduro, Venezuela’yı barışa ve başarıya götürüyor" ve "Herkes Maduro’nun yanında!" ifadeleri yer alıyor.

Öte yandan Maduro'nun seçim çalışmalarında Venezuela'nın efsanevi lideri Hugo Chavez'e daha az yer vermesi de dikkat çekti. Uzmanlar bu değişimin, Maduro’nun politik duruşunu, kendisinden açık ara daha popüler olan öncüsünden ayırma arayışını gösterdiğini belirtiyor.