Maduro: Assange ABD'ye teslim edilirse hayatı tehlikeye girer

Maduro: Assange ABD'ye teslim edilirse hayatı tehlikeye girer

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Wikileaks'in kurucusu Assange'ın tutuklama kararının ardından "Assange'a yöneltilen suçlar açık değil, ABD'ye teslim edilirse hayatı tehlikeye girer" şeklinde konuştu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın tutuklama kararını değerlendirdi. Maduro, Assange'a yöneltilen suçların açık olmadığını belirterek ABD'nin talebi üzerine Washington'a iade edilmesi halinde hayatının tehlikeye gideceğini aktardı.

Sputnik'te yer alan habere göre İngiliz polisinin Assange'a yönelik yürüttüğü operasyonu da utanç verici olarak değerlendiren Maduro, "İngiliz adaleti Assange'ı ABD'ye teslim ederse uluslararası hukuka ve insan haklarına saygısızlık eder. Yaşamını risk altına sokar" dedi.

'ULUSLARARASI HUKUK İÇİN UTANÇ VERİCİ BİR DURUM'

Venezuela Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ekvador hükümetinin Büyükelçilik Özel Varlık Protokolü'nü de ihlali ettiği iddia edilerek, "Uluslararası hukuk için utanç verici bir durum" yorumu yapıldı.

ABD hükümetinin, başta Afganistan ve Irak'taki operasyonlarına dair yayınladığı belgeler sebebi ile uzun süredir WikiLeaks kurucusu Julian Assange'ın peşinde olduğu biliniyordu.