Madsen, gazeteci Kim Wall'u parçalara ayırdığını kabul etti

Madsen, gazeteci Kim Wall'u parçalara ayırdığını kabul etti

Danimarkalı mucit Peter Madsen, gazeteci Kim Wall'u parçalara ayırdığını kabul etti, ancak öldürdüğü suçlamalarını reddetti.

İsveçli gazeteci Kim Wall, haber yapmak için mucit Peter Madsen'ın denizaltısına gitmesinin ardından kaybolmuş, daha sonra parçalara ayrılmış cesedi Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da denizde bulunmuştu.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre; Danimarkalı mucit Peter Madsen, denizde cesedi bulunan gazeteci Kim Wall'u parçalara ayırdığını kabul etti, ancak Wall'u öldürdüğü suçlamalarını reddetti. Madsen'ın aynı zamanda Wall'un bedenine ait parçaları denize attığını da kabul ettiği açıklandı.

Polise verdiği ifadede kendisi güvertedeyken, denizaltında görülen karbonmonoksit zehirlenmesinden dolayı Wall'un hayatını kaybettiğini ileri süren Madsen daha önceki ifadesinde Wall'un denizaltındaki ağır bir kapağın kafasına düşmesiyle öldüğünü iddia etmişti.

Madsen, Wall'un bedenini parçalara ayırdığını da reddetmişti.

CİNSEL SALDIRI BULGUSU

Wall'a yapılan otopside genital bölgesi ve kaburga kemiklerinde 'öldüğü sırada ya da öldükten çok kısa bir süre sonra gerçekleştirilen' bıçak izlerinin olduğu kaydedildi.

Polis, Madsen'a yöneltilen cinayet ve bedeni parçalara ayırma suçlamalarına cinsel saldırı suçlamasının da eklendiğini duyurdu. Polis sözcüsü Jens Moller Jensen tarafından yapılan açıklamada, gazetecinin genital bölgesinde görülen 14 adet bıçak darbesinin 'cinsel bir motivasyona' işaret ettiği belirtildi.

Daha önce Madsen'e ait olduğu söylenen bir sabit diskin içinde kafası kesilerek öldürülen kadınların olduğu videolar bulunmuş; suçlamaları reddeden Madsen, sabit diskin kendisine ait olmadığını, laboratuvarında çalışan herkesin bu diske erişiminin bulunduğunu söyleyerek kendini savunmaya çalışmıştı.

Sabit diskte bulunan görüntülerde, kadınlara işkence yapıldığı, kafaları kesilerek öldürüldüğü ve yakıldığının görüldüğü açıklandı.

KAFATASINDA DARBE İZİ YOK

Madsen'ın ifadesinin tersine Wall'un bulunan kafatasında darbe izine ise rastlanmadı.

Madsen, polise verdiği ilk ifadede, 10 Ağustos gecesi Wall'u hava karardıktan sonra karaya bıraktığını iddia etmiş, ancak daha sonra ifadesini değiştirerek, Wall'un denizaltının yaklaşık 70 kilogram ağırlığındaki kapağının kafasına düşmesiyle öldüğünü söylemişti.