Madımak'ta hayatını kaybedenler Mamak'ta anıldı

Madımak'ta hayatını kaybedenler Mamak'ta anıldı

Ankara Mamak'ta, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas'taki Madımak Oteli'ne faşist bir grubun saldırısı sonucu hayatını kaybedenler anıldı.

İleri Haber

Ankara'nın Mamak ilçesinde, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas'taki Madımak Oteli'nde faşist bir grubun saldırısı sonucu hayatını kaybedenler anıldı.

Pir Sultan Kültür Abdal Derneği öncülüğünde Türkiye İşçi Partisi (TİP); Cumhuriyet Halk Partisi (CHP); Halkların Demokratik Partisi (HDP); Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖDP); Halkevleri, Emek Partisi (EMEP) gibi siyasi partilerin yanı sıra bir çok köy derneği ve sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla gerçekleşen anma etkinliği Mamak Tuzluçayır Meydanı'nda yapıldı. Anma programı kapsamında basın açıklaması okundu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şubesi Başkanı Fadime Türkyılmaz'ın okuduğu metinde, "Toplumsal yaşam iktidar eliyle hızla gericileştiriliyor. Devletin artık şeklen kalmış olan sınırlı laik niteliği bütünüyle ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Seküler yaşam biçimleri iktidar tarafından hedef alınıyor. Eğitimde akıl, bilim, eleştiri ve sorgulamanın yerine kör inançlara ve akıldışı önyargılara dayalı gerici bir anlayış getiriliyor. Çocuklarımız tacizci-tecavüzcü-gerici vakıflara teslim ediliyor. Ülkemizin bütün kamusal kaynakları emperyalistlere ve yandaş sermaye gruplarına peşkeş çekiliyor. Doğa sermayenin çıkarları doğrultusunda talan ediliyor. Emekçinin hakkı gasp ediliyor, kıdem tazminatına el konulmaya çalışılıyor. İktidarın yönetememe krizinin sonucu olan ekonomik krizle halk gittikçe yoksullaştırılıyor. Elbette bunca saldırının karşısında emekçilerin, hak savunucularının direnişi de sürüyor" ifadelerine yer verildi.

Anma programı sanatçıların sahne almasının ardından son buldu.