Maden'de çalışmak için geceden kuyruğa girdiler

Maden'de çalışmak için geceden kuyruğa girdiler

Türkiye Taş Kömürü Kurumunun (TTK) maden işçisi alımı için başvuru sürecini duyurmasının ardından Zonguldak ve Bartın'da yurttaşlar, başvuru yapabilmek için gece saatlerinden itibaren İŞKUR önünde sıraya girdi.

TTK'nın işçi alımı için başvurularının 12 Şubat'ta yapılacağının duyurulmasının ardından akşam saatlerinden itibaren İŞKUR önünde kuyruklar oluştu. Kurum binası önünde sıraya giren yurttaşlardan bazılarının yanlarında getirdikleri battaniyelere sarıldıkları görüldü.

'UMUDUM BURASI, HERKES İŞ İÇİN ÇIRPINIYOR'

Kayıt için bekleyenlerden Ramazan Kalmaz, "Kendi toprağımızda iş sahibi olmak adına buraya umutla geldik. Ben buraya İstanbul'dan geliyorum. 1 aydır çalışmıyorum. Umudum burası, olmazsa gurbetçiyim. Burada iş imkanı yok. Herkes iş için çırpınıyor. Yazık, günah. Umudumuzu yitirmeden beklemeye devam edeceğiz" dedi.

Okan İmamoğlu da ekmek kapısı için saatlerdir kuyrukta beklediklerini ifade ederek, "Eskiden 50 bin işçi çalışıyordu fakat şu an çalışan işçi sayısı 7 bin civarında ama alınan işçi sayısı az." diye konuştu.

Ali Can Gümüş de iş için beklemeye hazır olduklarını dile getirerek, "Gerekirse 3-5 gün bekleyeceğiz ama sonunda başvurumuzu yapacağız." ifadesini kullandı.

Umut Vurmaz da "Çoluk çocuğumuzu evde bırakıp geldik. Kent için bu kaçınılmaz bir fırsat. İki saattir burada bekliyorum. Yapacak bir şey yok. Beklemeye devam edeceğiz." dedi.

MADENDE ÇALIŞMAK İÇİN İŞÇİLER KURA İLE SEÇİLECEK

TTK'ya yapılacak maden işçisi alımı için Zonguldak'a 700, Bartın'a 200 ve Karabük'e 100 kontenjan ayrıldı. İş için 18 ile 32 yaş arasında, askerlikle ilişiği olmayan adaylar başvuru yapabilecek. Müracaatlar 7 gün sürecek.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından 2-3 Mart tarihlerinde Zonguldak, Bartın ve Karabük'te noter huzurunda kura çekilecek.