Maden ocağında iş cinayeti: 3 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında iş cinayeti: 3 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen grizu patlaması sonucu oluşan göçükte 3 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

İleri Haber

Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki ruhsatsız bir maden ocağında gece saatlerinde, grizu patlaması sonucu oluşan göçükte mahsur kalan 5 işçiden 2'si ocaktan çıkarılırken 10 saatlik çalışma sonunda ise 3 işçinin cesedi ocaktan çıkarıldı. 3 işçiyi kurtarmaya çalışan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekibinde de yoğun metan gazı sebebiyle zehirlenmeler oldu.

Gece saat 03.00 sıralarında Kilimli'de meydana gelen patlamaya bağlı göçük sonrası işçilerden Evren Cinemre ve Adem Elibaş, diğer işçiler tarafından ocaktan çıkartıldı. Mahsur kalan işçiler Uğur Göktaş, Kenan Çavuş ve Hasan Gençtürk’ü kurtarma çalışmaları sonucunda ise işçilerin cesedine ulaşıldı.

VALİ BEKTAŞ: KAZALAR DEVAM EDİYOR

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, patlama sonrası yaptığı açıklamada "İçeride 3 madenci arkadaşımız var. Maden kazaları olmaya devam ediyor. Detayı bilmiyoruz. Hayatlarından çok umudumuz yok. Arkadaşlarımız onu çıkarmaya çalışıyor. İçeride metan gazı var. Havalandıracaklar, arkadaşlarımızı oradan alacaklar. Şu an işçilere ulaşıldı. Hayatlarından umudumuz yok. Olayın soruşturmasıyla ilgili gereği yapılıyor. Şu an 3 arkadaşımızı çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.