Maden işçilerinin kararlı direnişi... Soma Mezarlığı'nda işçilere abluka!

Maden işçilerinin kararlı direnişi... Soma Mezarlığı'nda işçilere abluka!

Maden işçilerinin Soma ve Ermenek’ten Ankara’ya yürüyüşünü sürdürmek için tüm baskı ve engellemelere karşın direnişi devam ediyor.

İleri Haber

Ödenmeyen tazminatları için Soma ve Ermenek’ten başlattıkları yürüyüş ‘pandemi’ gerekçesiyle engellenen maden işçilerinin Ankara’da TKİ Genel Müdürü Hüseyin Erdoğan ile yaptıkları görüşmeden sonuç çıkmadı. İşçiler, kolluk ablukası altında direnişlerini sürdürüyor.

Soma ve Ermenek’ten 12 Ekim’de Ankara’ya yürüyüş başlatan maden işçileri, tüm baskı, engelleme ve saldırılara rağmen direnişi sürdürüyor. 

İşçiler, kolluk kuvvetlerinin ablukası altında eylemlerini sürdürürken, "Artık yeter, hakkımızı istiyoruz" diye haykırdılar. 

SOMA MEZARLIĞI'NA KOLLUK ABLUKASI

Manisa’da, Uyar Madencilik’e ait maden ocağında tazminatları ödenmeden işlerine son verilen işçilerin 12 Ekim’de Ankara’ya başlatacakları yürüyüş Manisa Valiliği tarafından “pandemi” gerekçesiyle engellenmişti. Direniş devam ederken, maden işçileri ve sendika yöneticilerinin de aralarında olduğu bir heyet, dün Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel

Müdürü Hüseyin Erdoğan ile görüştü. Heyette yer alan Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin, Erdoğan’ın kendilerine “Yetkim yok. Soma ve Ermenek maden sahalarıyla alakamız yok” dediğini aktardı.

Yürüyüşlerinin engellenmesi üzerine Soma’da 2014’teki iş cinayetinde yaşamını yitiren 301 madencinin mezarlığının yakınında bulunan alanda kurdukları çadırdaki bekleyişi sürerken, direniş alanı çok sayıda polis ve jandarma tarafından TOMA ve araçlarla abluka altında tutuluyor.

 

DAHA FAZLA