Maden işçileri, Soma'da tazminatları için süresiz oturma eylemi başlattı

Maden işçileri, Soma'da tazminatları için süresiz oturma eylemi başlattı

Manisa'nın Soma ilçesinde 2013 yılında kapatılan maden ocağının işçileri, 7 yıldır Uyar Madencilik AŞ'den tazminatlarını alamadıkları için Soma Hükümet Meydanı önünde süresiz oturma eylemi başlattı.

İleri Haber

Tazminatlarını almak için verdikleri mücadele ile sorunlarını Meclis gündemine taşıyan işçiler, kendileri için hazırlanmakta olan yasanın yeni mağduriyetler yaratacağını belirterek, yasadaki eksikliklerin giderilmesi talebiyle Soma Hükümet Meydanı’nda süresiz oturma eylemine başladı. Yasanın yürürlüğe girmesiyle, mağdur olan 3 bin 500 işçiden sadece yaklaşık 600 kişinin haklarını alabileceğine dikkat çeken işçiler, bölgelerindeki tüm maden ocaklarındaki işçilerin, geçmişte ihmaller sebebiyle yaşamını yitirenlerin yakınlarının, engelli olan ve yaralananların bu haklardan yararlanamayacağını söylediler.

Polisin engel olmaya çalıştığı ve meydanı bariyerlerle kapattığı eylemde, Bağımsız Maden İş Sendikası yöneticileri Tahir Çetin ve Kamil Kartal da işçilerle birlikte nöbete başladı. İşçiler, yasa geri çekilene kadar direnişlerini sürdüreceklerini duyurdu.