Maden emekçisi 8 kişide koronavirüs tespit edildi: '109 işçi 'çarklar dönsün' diye çalıştırılmaya devam ediyor!'

Maden emekçisi 8 kişide koronavirüs tespit edildi: '109 işçi 'çarklar dönsün' diye çalıştırılmaya devam ediyor!'

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı 8 işçinin karantinaya alınmasının ardından 109 işçinin aynı madende çalıştırılmaya devam ettiğini iddia etti.

Kastamonu'daki bir maden ocağında bazı işçilerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilmesiyle, madende çalışan işçiler yurtta karantinaya alındı.

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında 8 işçide yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. İşçiler karantinaya alındı. Bu durum üzerine CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, aynı madende çalışan 109 işçinin salgına karşı savunmasız bir şekilde çalışmaya devam ettiğini iddia eti. Baltacı sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Aynı ocakta başka bir firmada çalışan yaklaşık 40 işçi için şantiyeye yatakhane kuruldu. Maden şirketleri, devletten aldıkları "korona desteği" ile üretime devam ediyor. İşçiler 'gönüllülük' adı altında çalıştırılmaya devam ediliyor" dedi. 

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan BaltacI yaptığı sosyal medya paylaşımlarında:

"Hanönü ’de bir madende 2 işçinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından aynı ortamda çalışan ve temasta bulunan 8 işçi karantinaya alındı. 109 işçi "çarklar dönsün" diye salgına karşı savunmasız çalıştırılmaya devam ediyor. Aynı ocakta başka bir firmada çalışan yaklaşık 40 işçi için şantiyeye yatakhane kuruldu. Maden şirketleri, devletten aldıkları "korona desteği" ile üretime devam ediyor. İşçiler “gönüllülük” adı altında çalıştırılmaya devam ediliyor." ifadelerini kullandı.