Maden emekçilerinin abisi Serdar Kaynak yaşamını yitirdi

Maden emekçilerinin abisi Serdar Kaynak yaşamını yitirdi

Yaşamı boyunca sosyalist mücadelede yer alan Maden Mühendisi Serdar Ömer Kaynak Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

İleri Haber - Ankara

Yaşamı boyunca sosyalist mücadelede yer alan, maden emekçilerinin abisi Maden Mühendisi Serdar Ömer Kaynak Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Serdar Ömer Kaynak için ilk tören Maden Mühendisleri Odası ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Genel Merkezi'nın bulunduğu Selanik Caddesi'nde yapıldı. Kaynak için düzenlenen törene ailesi, çalışma arkadaşları, TMMOB camiası, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri de katıldı.

TMMOB Yönetim Kurulu İl Başkanı Selçuk Uluata, Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu eski Başkanı Mehmet Torun ve Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Selçuk Soylu, Serdar Kaynak için düzenlenen törende konuşma yaptı.

Kaynak'ın cenazesi daha sonra memleketi Zonguldak'a götürüldü. Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nin önünde düzenlenen törende Kaynak'ın mücadele arkadaşları konuşma yaptı.

SERDAR ÖMER KAYNAK KİMDİR?

1954 yılında Zonguldak'ta doğan Serdar Ömer Kaynak genç yaşlarda sosyalist mücadeleye katıldı. 1969'da Zonguldak bölgesinde maden emekçileri üzerinde etkili olan Sömürücüye Yumruk dergisi çevresinde mücadele veren Kaynak, 70'li yıllarda ise İşçi Davası örgütünde yer aldı. 

1980 yılında maden mühendisi olan Kaynak, Türkiye Kömür İşletmeleri'ne ait çok sayıda maden ocağında mühendis olarak görev yaptı.

Maden emekçilerinin ve mühendislerin örgütlenmesinde görevler üstlenen Serdar Ömer Kaynak, ÖDP'de Sosyalist Politika grubunda mücadele verdi.  Çok yönlü bir devrimci olan Kaynak, Çini porselenlere Osmanlı minyatürleri işlediği eserleriyle 2002'de kişisel bir sergi açtı. 

Yaşamını sosyalizm mücadelesine adayan, maden emekçilerinin sevgili abisi Serdar Kaynak, TMMOB'nin düzenlediği birçok sempozyuma enerji kaynaklarının ekonomi politiği üzerine çeşitli bildiriler sunmasının yanı sıra Maden Mühendisleri Odası ve TMMOB Yönetim Kurulu üyeliklerinde de bulundu.