Macron'dan Libya tepkisi: 'Türkiye, Suriye'den kitlesel olarak savaşçı ithal ediyor'

Macron'dan Libya tepkisi: 'Türkiye, Suriye'den kitlesel olarak savaşçı ithal ediyor'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Libya konusuna ilişkin konuştu. Macron konuşmasında Türkiye’nin Suriye'den Libya'ya 'kitlesel olarak savaşçı ithal ettiğini’ söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Macron konuşmasında Libya konusuna ilişkin Türkiye'yi eleştirirken "Bunun, NATO üyesi olduğunu iddia eden bir ülke için tarihi ve cezai sorumluluğu var" ifadelerini kullandı.

Macron ayrıca, Türkiye’nin Suriye'den Libya'ya 'kitlesel olarak savaşçı ithal ettiğini’ de söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı konuşmasında şunları kaydetti:

"Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si Berlin Konferansı'ndaki hiçbir taahhüdüne saygı göstermiyor, Libya'daki askeri varlığını artırdı ve Suriye'den cihatçı savaşçıları yeniden toplu olarak getirdi"

'TÜRKİYE'NİN LİBYA POLİTİKASI KABUL EDİLEMEZ'

Türkiye'nin Libya'daki tavrının 'kabul edilemez ve Avrupa için tehdit' olduğunu ifade eden Macron, "Şu anda bizim açımızdan Türkiye'nin kabul edilebilir olmayan Libya politikasının açıklığa kavuşturulması gereken bir noktadayız" ifadelerini kullandı.

Ülkesinin Libya'nın doğusunda konuşlu Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter'i desteklediği yönündeki iddiaları reddeden Fransa Cumhurbaşkanı, "Fransa, Ankara'yı savaşın yaşandığı ülkede ateşkesin sağlanmasının önündeki bir engel olarak görüyor" dedi.

Macron, "siyasi bir çözüm" bulunmasından yana olduklarını da ifade etti.