Macron, Fransızlara açık mektup yazdı: Müzakere yapacağız

Macron, Fransızlara açık mektup yazdı: Müzakere yapacağız

Macron, Fransa'da devam eden Sarı Yelekliler eylemlerine ilişkin açık mektup yazdı. Şiddetin çözüm olmadığını söyleyen Macron, Sarı Yeleklilerin taleplerinin konuşulduğu müzakerelerin yürütüleceğini kaydetti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 17 Kasım'dan bu yana devam eden Sarı Yelekliler eylemlerine ilişkin Fransız vatandaşlarına açık mektup yazdı. 

"Ülkenin seçilmiş kişilerine hakaret edilmesinin kabul edilebilir olmadığını" söyleyen Macron, bazı vatandaşların vergilerin yüksek, kamu hizmetlerinin yetersiz olması, maaşların düşük ve insani şartlarda yaşamanın zorluğu nedeniyle 'öfkelendiklerinin' farkında olduğunu belirtti.

ÜLKE ÇAPINDA MÜZAKERE YÜRÜTÜLECEK

Macron, şiddetin çözüm olmadığını söylediği mektubunda , çözüm için 15 Mart'a kadar vatandaşların da katılımıyla ülke çapında müzakerelerin yürütüleceğini aktardı.

Fransızların bu müzakerelerde ülkedeki sorunlara ilişkin fikirlerini ve önerilerini belirtebileceğini ifade eden Macron, işsizlikle mücadelenin kendisi için öncelikli bir konu olduğuna, adaletsizlikleri gidermek için yeni bir sosyal sistemin inşa edilmesi gerektiğine inandığını kaydetti.

Macron, bu müzakerelerde vergi sistemi, kamu harcamaları, devletin ve devlet kurumlarının işleyişi, iklim değişikliği ve demokrasi konularının ele alınacağını bildirdi.

Fransa'nın vatandaşlarının sesine daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Macron, halka, göçmenler konusunda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği sorusunu da yöneltti.