Mabel Matiz'in Altın Kelebek Ödülleri'ndeki konuşması sansürlendi

Mabel Matiz'in Altın Kelebek Ödülleri'ndeki konuşması sansürlendi

ÖSYM Başkanı tarafından hedef gösterilen Mabel Matiz, Altın Kelebek Ödülleri'ndeki konuşmasının sansürlendiğini duyurdu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından hedef gösterilen Müzisyen Mabel Matiz, Altın Kelebek Ödülleri’nde 'En İyi Klip' ve 'En İyi Erkek Şarkıcı' ödüllerini aldı. Matiz, ödülünü almasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak törendeki konuşmasının kesildiğini ifade etti.

Ünlü şarkıcı yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle bant üzerinden yayınlanan törendeki konuşmasının kesildiğini ifade ederek, "Malesef eksik yayınlanmış olan ödül konuşma metnimin tamamını ekte paylaşma ihtiyacı duyuyorum" dedi.

Matiz'in kesilen konuşması şu şekildeydi:

"Herkese merhaba. Beni bu güzel ödülle onurlandırdınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Hayatta da aşkta da müzikte de sınırlara, etiketlere, insan icadı kategorilere takılmamak ve andaki ödülümüzün tadını çıkarmak gerektiğine inanıyorum. Bu dünyanın insanları olarak, aynılığımızı ve farklılıklarımızı gönülden kabul edip kutlayabildiğimizde, iyileşmemiz de bir o kadar hızlı, beraber ve direnden gerçekleşecektir. Ödülümü, bu farkındalığı yaşayan, yayan, çeşitliliğin her türlüsünü kutlayabilen bütün herkese ithaf ediyorum."

NE OLMUŞTU?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Türkçe bölümünde sorulan ve şarkıcı Mabel Matiz’e ilişkin olan soruyla ilgili ''Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 YKS’nin TYT oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumlu kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır" diyerek inceleme başlatıldığını duyurmuştu. 

Bunun üzerine birçok kişi sosyal medyadan bu açıklamaya tepki göstermiş, Mabel Matiz ise YKS'de kendisiyle ilgili sorulan bir soruya ilişkin inceleme başlatılmasına yanıt vererek "Müziğimle hayati bir sınavın sorularına konu olmak beni çok mutlu etti. Şimdi ise aynı sınav üzerinden kişisel değerlerimin konu edilmesini hayretle izliyorum. Adımın yanına coğrafi işaret logosu konmasına ramak kalmışken, sınandığım şeye bak. Müziğimi yapmaya, hikayeler anlatmaya ve bu ülkenin bir parçası olmaya gönülden devam edeceğim" demişti.