Maaşlarını alamayan otel işçilerinden eylem

Maaşlarını alamayan otel işçilerinden eylem

İflasını açıkladıktan sonra el değiştiren Mardan Palace Otel, eski işçilerin 6 aylık maaşlarını ve kıdem tazminatlarını gasp ediyor. İşçiler, otel önünde düzenledikleri eylemle maaşlarının ödenmesini talep etti.

Soner Karakuş/Antalya

Antalya’nın Aksu İlçesine bağlı, Kundu turizm bölgesinde yer alan, geçtiğimiz yıl iflasını açıklayınca haciz yoluyla devredilen Mardan Palace Otel’in eski çalışanları geçmişe dönük maaşları ödenmeyince eylem düzenledi.

500'E YAKIN İŞÇİNİN 16 MİLYON LİRA ALACAĞI VAR 

İşçiler, 6 aylık birikmiş maaşlarının yanı sıra kıdem tazminatlarının ve fazla mesai ücretlerinin yatırılmadığını belirtirken Mardan Palace Otel’in toplamda 500'e yakın işçiye 16 milyon lira borçlu olduğunu aktardı.

'SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ'

İşçiler adına açıklama yapan avukat Erhan Baban, işçilerin 10 yıldır Mardan Palace Otel’de çalıştığını ancak 1 yıl önce otelin iflasını açıklamasıyla tüm otel çalışanlarının işten çıkarılarak 6 aylık maaşlarının, kıdem tazminatlarının ve fazla mesai ücretlerinin ödenmediğini belirtti.

İşçilerin bugüne kadar birçok kuruma başvurduklarını ve dilekçe gönderdiklerini ancak hiçbir olumlu geri dönüş alamadıklarını belirten Baban: “Banka tarafından el konulan otelin, en son Titanic Grup tarafından satın alındığını öğrendik. İşçilerin alacaklı olduğu toplam tutar 16 milyon lira civarında, Titanic Grup’a bağlı bir otel için komik bir rakam fakat bu durumu çözmek yerine ödeme yapmayı reddediyorlar, bizler de sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” diye konuştu.