Maaşları ödenmediği için vince çıkarak iş bırakan işçiler gözaltına alındı

Maaşları ödenmediği için vince çıkarak iş bırakan işçiler gözaltına alındı

İzmir'de Türkler İnşaat’ın Bomonti şantiyesinde Ermak taşeron firmasında çalışan işçiler, 2 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle vince çıkarak iş bıraktı.

İzmir'de Türkler İnşaat’ın Bomonti şantiyesinde Ermak taşeron firmasında çalışan işçiler 2 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. 

Kule vincine çıkarak maaşlarını talep eden işçilerden Yüksel Şahin, firmayla Eylül ayından beri çalıştığını ve o zamandan beri de ödemelerinin yapılmadığını belirterek, geçinemediklerini ifade etti. 

FİRMA İŞÇİLERİ OYALIYOR

Firmanın ödemeleri yapmadığını ve kendilerini oyaladığını söyleyen Şahin, geçtiğimiz pazartesi alacaklarını istedikleri için işverenin hakaretlerine maruz kaldıklarını belirterek, “Ailem mağdur durumda. Kiramızı ve banka kredilerimizi ödeyemedik. Psikolojimiz bozuldu. Emeğimizin karşılığını alamayacaksak neden çalışalım? Bugüne kadar bizi oyaladılar. Şu anda aşağıdaki arkadaşlarımız gelen polislerle ve firma temsilcileriyle görüşme yapıyor. Ancak net bir cevap alamıyoruz. Bize vincin üzerinden inin paralarınız ödenecek deniliyor. Ancak bunu ne zaman yapacaklarını açıklamıyorlar. Biz kararlıyız” dedi. 

TIR'LARIN MALİYETİ ÖDENİRKEN İŞÇİLERİN MAAŞI VERİLMİYOR

Eylem yapmaktan başka çarelerinin kalmadığını belirten Şahin, “Yaklaşık 15 işçi üç ayrı vinç kulesinde beklemeyi sürdüreceğiz. Devlet ve yetkililer haklarımızı almak için arkamızda dursun. Ödemelerimizi alıp ailelerimizin yanına dönmek istiyoruz" diye konuştu.

Firmanın krizi bahane ederek ödeme yapmadığını ancak şantiyeye her gün TIR'lar dolusu malzemenin geldiğini söyleyen Şanin, "TIR'ların maliyetleri ödenirken, bizim neden alacaklarımız ödenmiyor? Ermak adlı taşeron firmanın daha önce de benzer şekilde çalışan işçilerin ödemlerini yapmaması üzerine işçiler yine vinçlere çıkıp eylem yapmıştı. Geçtiğimiz Mayıs ayında işçilerin 4 saatlik eylemi sonrasında Ermak’ın yöneticilerinin ücretlerin ödeneceğine dair verdikleri sözü tutmadı.” şeklinde konuştu.

İŞÇİLER GÖZALTINA ALINDI

Polis çevrede bulunan gazetecileri ve yurttaşları alandan uzaklaştırarak işçileri vinçten indirip gözaltına aldı. Gözaltına alınan işçiler Konak Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Daha önce de aynı inşaatta çalışan işçiler, maaşları ödenmediği için eylem yapmış ve bu eylem kazanımla sonuçlanmıştı.