Maaşları ödenmediği için terasta eylem yapan işçilere gözaltı!

Maaşları ödenmediği için terasta eylem yapan işçilere gözaltı!

Maaşları ödenmeyen 3 inşaat işçisi bir binanın terasına çıkarak eylem yaptıği için patronun şikayeti üzerine gözaltına alındı.

İleri Haber

İstanbul Acıbadem Mahallesinde 3 inşaat işçisi patronun kendilerine ücretlerini 2 aydır ödememesi nedeniyle Acıbadem İş Bankası Blokları'ndan birinin üzerine çıkarak eylem yaptı. İşçilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Dev Yapı İş'in aktardığı bilgilere göre, Dekorist firması bünyesinde çalışan işçiler aylardır beş kuruş para almadan çalıştıklarını belirtti. Bina sakinleri tarafından iş durdurulduğu için firma işçilere, 'zarar ettim' diyerek para vermedi, işçiler alacaklarını isteyincefirma işçileri, bunlar terörist diyerek karakola şikayet etti.

Dev Yapı İş, 3 gün önce karakola gidip ifade veren işçiler bugün çalıştıkları yere tekrar gelerek paralarını almadan gitmeyeceklerini aktararak, "İşçilerin yanında olduğumuzu belirtiyor ve hak arayan herkese ve işçilerin memleketinden doğru yapılan terörist yaftasını kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Dev Yapı İş yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

"İşçi arkadaşlarımız sahipsiz değildir. Paralarını almak için her türlü diyalog yöntemi mi uygulayan işçilere cevap vermeyen ve bilindik patron küstahlıgını uygulayanlar şunu bilsinler ki işçiler birlik olunca bu yöntemleri boşa çıkar ve yalanları suratlarında patlar. Köle değiliz, emeğinizin hakkını istiyoruz alacağız. İnşaatlarda örgütlülük düzeyi çok düşük olduğunda bu tarz bireysel ve kötü sonuçlar doğuracak eylemler ortaya çıkmaktadır. Bu alanda mücadele yürüten kurumlar olarak örgütlülüğü yükseltecek ve işçileri sahipsiz bırakmayacağız."

İŞÇİLER GÖZALTINA ALINDI

Maaşlarını alamadıkları için patron tarafından 'bunlar terörist' diyerek iftiraya uğrayan işçilerin gözaltına alındığı bildirildi.

 

ANLAŞMA SAĞLANDI, İŞÇİLER SERBEST BIRAKILDI

İşçiler ile Dekorist firması arasında site yönetimininde onay vermesiyle uzlaşma sağlandığ ve işçilerin firma ile yaptıkları anlaşma sonucu ücretlerinin iki taksitle ödenmesini kabul ettikleri bildirildi. Dev Yapı İş'ten yapılan açıklamada,  "Sigortasız güvencesiz işçi çalıştıran patronlara bir şey yapılmazken hak arayan işçilerin gözaltina alınması patronların daha pervasız olmasına yol açmaktadır, kabul etmiyoruz" denildi.

Gözaltına alınan işçiler, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.