Lütfü Türkkan hakkında dokunulmazlık fezlekesi

Lütfü Türkkan hakkında dokunulmazlık fezlekesi

İYİ Parti milletvekili Lütfü Türkkan hakkında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından “Hakaret” ve “Etkili eylem” suçlarından bahisle milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı. Hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Lütfü Türkkan, İYİ Parti heyetinin Bingöl ziyareti sırasında Meral Akşener’i protesto eden bir kişiye küfretmiş, partisinden gelen talep üzerine grup başkanvekilliği görevinden istifa etmişti.

GazeteKarınca'da yer alan habere göre AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Türkkan’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için siyasi ve hukuki olarak ellerinden geleni yapacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını söylemişti.

FEZLEKE MECLİSE ULAŞTI

Hakaret ve etkili eylem suçlamalarıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenen Türkkan hakkındaki fezleke bugün meclise ulaştı.