Lula, ülkedeki ilerici güçlere neoliberalizme karşı çağrı yaptı

Lula, ülkedeki ilerici güçlere neoliberalizme karşı çağrı yaptı

Eski Brezilya Başkanı Lula da Silva, tutuklu bulunduğu hapishaneden ülkedeki ilerici güçlere çağrıda bulundu.

Çeviri: Özgür Yılmaz 

Brezilya'nın eski Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva geçtiğimiz perşembe günü tutuklu bulunduğu Curitiba Federal Polis Merkezi'nde Brezilya İşçi Partisi yöneticileri Gleisi Hoffmann ve senatör Rogério Carvalho ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Lula, 1 yıldır tutuklu olarak bulunduğu Curitiba Federal Polis Merkezi'nden ülkedeki ilerici güçlere, neoliberalizme karşı durmaları için çağrı yaptı. Lula, "Tarihimizde yaşanan son olayları unutmamalıyız" dedi.

"Brezilya halkına daha yakın olmalıyız" diyen Lula, Brezilya İşçi Partisi üyelerine, arkadaşlarına ve ilerici güçlerin yöneticilerine neoliberal saldırılara karşı halkın haklarını savunma çağrısı yaptı.

Hoffman, Lula'nın Brezilya'daki Jair Bolsonaro iktidarının neoliberal politikalarına karşı halkı uyarmak gerektiğini söylediğini belirtti. Bolsonaro, emeklilik sistemi ve emeklilik maaşlarında ve sosyal haklarda birçok kısıtlamaya gitmişti. 

Carvalho ise, "Lula, Brezilya halkının en iyi zamanlarını temsil ediyor. İnsani yaşam seviyesi ve kalkınma için temel noktalarda gelişimi sembolize ediyor" şeklinde konuştu.

Carvalho son olarak Lula'nın halkla birlikte bu neoliberal politikalara karşı bir eylemlilik süreci örgütlemek gerektiğini söylediğini belirtti.

Kaynak: Telesur