Lula birlikten kuvvet doğduğuna inanıyor

Lula birlikten kuvvet doğduğuna inanıyor

"Ünlü sosyolog ve analist Emir Sader'e göre Lula'nın Brasilia gezisi, Brezilya'nın en büyük siyasi liderinin, bu ülkenin şimdiye kadar sahip olduğu en iyi hükümeti yönettiği şehirle yeniden bir araya gelmesiydi. Ama aynı zamanda, mevcut yönetimin başarısızlığı ve her tür yön algısını terk etmesi nedeniyle siyaseten yetim kalan güçler ile yeniden birleşme olduğuna da dikkat çekti."

Yazar: Osvaldo Cardosa

Çeviren: Şevval Türk

Birlikten zafer doğduğundan emin eski Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, 2022 seçimleri öncesi farklı siyasi eğilimlerle yeniden bağ kurmak için 3 Mayıs'ta Brezilya'nın başkenti Brasília’da beş günlük bir ziyarete başladı.

Gezi, Federal Yüksek Mahkeme'nin, eski işçi liderine siyasi haklarını geri veren ve onun partiye katılmasına izin veren beraatını onaylamasının ardından, İşçi Partisi (PT) kurucusunun ilk ziyaretiydi.

Lula, başkent ziyaretini bitirdikten sonra bir videoda “Şahsen bu benim için çok önemliydi. İşçi Partisi'nin siyasi güçlerle yeniden diyalog kurmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Partilerle görüşmeyeli uzun zaman oldu” dedi.

Kendisi de elçilerle fikir alışverişleri yapan PT Genel Başkanı Gelisi Hoffmann ile birlikte yer aldığı videoda, eski lider Lula gezisini başarılı olarak tanımladı.

Görüşmelerde herkes için acil aşı, ayda 600 reali (108 dolar) yardım, küçük ve orta ölçekli şirketleri kurtarmak için acil kredi ve istihdam yaratmak için bir yatırım politikası ihtiyacından bahsetti.

Ayrıca, gelecek yıl yapılacak seçimlerde Başkan Jair Bolsonaro'yu yenme stratejisi olarak geniş bir sol birliğin önemini vurguladı ve mevcut hükümetin başarısız dış politikasını kınadı.

"Kimse Brezilya'yı toplantıya çağırmıyor. Herkes yönetilemezlik, ormansızlaşma, Covid-19'u ciddiye almama, aşılar ve insanların bakımı konusunda endişeli" dedi.

Eski lidere göre diplomatlarla görüşmeler özellikle önemliydi: "Brezilya'nın uluslararası bir lider haline geldiğini ve eskiden çok ciddiye alındığını biliyorlar. Her şeyden önce yoksulluk, sefalet ve açlıkla ilgili mücadeleyi tartışırken, ancak aynı zamanda çevre meselesinde de çünkü bu ülke bizim iktidarımız döneminde ormansızlaşmayı yüzde 80 oranında azaltmak için yaptığımız politika ile çok saygı kazanmıştı." dedi.

Ünlü sosyolog ve analist Emir Sader'e göre Lula'nın Brasilia gezisi, Brezilya'nın en büyük siyasi liderinin, bu ülkenin şimdiye kadar sahip olduğu en iyi hükümeti yönettiği şehirle yeniden bir araya gelmesiydi. Ama aynı zamanda, mevcut yönetimin başarısızlığı ve her tür yön algısını terk etmesi nedeniyle siyaseten yetim kalan güçler ile yeniden birleşme olduğuna da dikkat çekti.

Kaynak: https://www.plenglish.com/index.php?o=rn&id=67406&SEO=lula-believes-unity-is-strength

 

DAHA FAZLA