Lukaşenko, seçimlerin ardından Belarus’ta grev kararı alınan fabrikaların kapatılması talimatını verdi

Lukaşenko, seçimlerin ardından Belarus’ta grev kararı alınan fabrikaların kapatılması talimatını verdi

Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko'nun istifası için eylemler devam ederken, Lukaşenko grev kararı alınan fabrikaların kapatılmasını istedi.

Belarus'ta tartışmalı Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun istifası için düzenlenen eylemler devam ederken Lukaşenko, destekçilerinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmasında, seçimler yeniden düzenlenene dek grev kararı alınan fabrikalara ilişkin, “Valilerden, yöneticilerden istediğim şu: eğer birileri çalışmak istemiyorsa onları zorlamayın. Hiç gerek yok. Her nasılsa onlara istemediklerini zorla yaptıramayız. Ancak fabrika çalışmıyorsa, pazartesi kapısına kilit vurunuz” şeklinde konuştu.

Lukaşenko ayrıca, ‘daha sonra ortalık yatışınca bu fabrikalarda kimlerin çalışacağına karar verebileceklerini’ belirtti.

NE OLMUŞTU?

Belarus'ta 9 Ağustos’ta yapılan seçimlerin ardından Lukaşenko’nun tekrar devlet başkanı seçilmesine karşı protestolar başlamıştı.

Eylemciler, Lukaşenko’nun yüzde 80 gibi bir oy oranıyla kazandığı açıklanan seçimde hile yapıldığını düşünüyor ve görevini bırakmasını istiyor.

1994’ten beri Belarus’un başında olan Lukaşenko ise bu suçlamaları reddediyor.