Lübnan'da Suriyeli sığınmacıların yaşadığı kamp ateşe verildi

Lübnan'da Suriyeli sığınmacıların yaşadığı kamp ateşe verildi

Lübnan'da Suriyeli sığınmacıların yaşadığı kamp ateşe verildi. Çıkan yangında, alevler 75 ailenin kaldığı kamptaki tüm çadırlara sıçradı.

Lübnan'da Suriyeli sığınmacılarla yaşanan tartışmanın ırkçı saldırıya dönüşmesi sonucu, sığınmacıların yaşadığı kamp ateşe verildi. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralandı.

Lübnan’ın kuzey kesiminde yer alan Trablusşam kentine bağlı Minye bölgesinde akşam saatlerinde, Lübnanlılar ile bir grup Suriyeli sığınmacı arasında tartışma çıktı. Tartışmanın, kavgaya dönüşmesi sonucunda, Suriyeli sığınmacıların yaşadığı kampın Lübnanlı bir grup tarafından ateşe verildiği bildirildi. Kısa sürede tüm çadırlara sıçrayan alevler nedeniyle, kampta yaşayan çok sayıda sığınmacı güvenli alanlara kaçtı.

Kampın ateşe verilmesiyle bazı mutfak tüplerinin patladığı ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, güvenlik güçleri bölgeyi çembere aldı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından bölge halkından bazıları, evlerini Suriyeli sığınmacılara açtı.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği de Miniyeh kampında büyük bir yangın çıktığını doğruladı ve yangında yaralanan kişilerin hastanede tedavi altına alındığını açıkladı.

AFP'ye konuşan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Khaled Kabbara, yangının tüm çadırlara sıçradığını ve kampta 75 ailenin yaşadığını bilgisini paylaştı. (MA)