Lübnan'da hükümet kurmakla görevlendirilen Mustafa Edib istifa etti

Lübnan'da hükümet kurmakla görevlendirilen Mustafa Edib istifa etti

Lübnan'da 4 Ağustos'taki Beyrut Limanı patlaması sonrasında yeni hükümeti kurma görevi verilen Mustafa Edib istifa etti.

Lübnan’da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Almanya Büyükelçisi Mustafa Edib, görevden çekildiğini duyurdu.

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamada 182 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı ve onlarca kişinin kayıp olduğu açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Avn, patlamaya limandaki bir depoda 6 yıldır tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını söylemişti.

Patlamaya ilişkin soru işaretleri ve ihmal iddialarının artması üzerine Lübnan sokaklarında sorumluların cezalandırılması talebiyle gösteriler düzenlenmişti. Başbakan Hassan Diyab da protestoların üçüncü günü 10 Ağustos'ta Hükümet Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, Beyrut Limanı'ndaki patlamayı devlet yönetiminde kök salmış yolsuzluğun sonucu şeklinde değerlendirerek istifasını duyurmuştu.

Patlamalar sonrası ülkede siyasi ve ekonomik krizin derinleşmesi eski kabineyi istifaya zorlamıştı. Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yeni hükümeti kurması için Edib'i görevlendirmişti.