Lozan Anlaşması anması 'kargaşa nedeni' sayıldı

Lozan Anlaşması anması 'kargaşa nedeni' sayıldı

Valilik gerekçesinde, “Etkinlik yapılması halinde, toplumsal ayrışma ve kargaşaya neden olabileceği değerlendirildiğinden; kamu düzeni güvenliği sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, yaşanabilecek her türlü olumsuz bir durumun önüne geçilmesi için” ifadeleri kullanıldı.

İzmir’de sivili toplum kuruluşlarının Lozan Anlaşması’ının 97. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtları’na çelenk bırakarak yapmak istediği anma programı, Valilik tarafından “kargaşa nedeni” sayılarak yasaklandı

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre, İzmir’de sivili toplum kuruluşları (STK); Lozan Anlaşması’nın 97. yıl dönümü dolayısıyla İzmir’de merkez ve ilçelerde etkinlik düzenlemek için Valiliğe başvurdu. Valilik merkez ve ilçelerde tüm etkinliklerin yasaklandığını duyurdu. 

Gerekçe olarak ise, “Etkinlik yapılması halinde, toplumsal ayrışma ve kargaşaya neden olabileceği değerlendirildiğinden; kamu düzeni güvenliği sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, yaşanabilecek her türlü olumsuz bir durumun önüne geçilmesi için” ifadeleri kullanıldı.


 

 

DAHA FAZLA