Lotus Sağlık emekçilerinden hastane önünde eylem: 'Haklarımızla derhal işe dönmek istiyoruz'

Lotus Sağlık emekçilerinden hastane önünde eylem: 'Haklarımızla derhal işe dönmek istiyoruz'

Lotus Sağlık Hizmetleri’ne bağlı olarak çalışan sağlık emekçileri, ücretsiz izin ve işten çıkarma tehditlerine karşı GOP EAH önünde bir açıklama yaptı.

İleri Haber

Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin (GOP EAH) Sterilizasyon Bölümü’nde Lotus Sağlık Hizmetleri’ne bağlı olarak çalışan sağlık emekçileri, ücretsiz izin ve işten çıkarma tehditlerine karşı çalıştıkları hastane önünde bir açıklama yaptı.

Sağlık Emekçileri Koordinasyonu ile ortak olarak yapılan açıklamada ''Güvencemiz sağlansın, haklarımızla derhal işe dönmek istiyoruz'' denildi.

Hakları gasbedilen sağlık emekçileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''Bizler Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Sterilizasyon Bölümü’nde Lotus Sağlık Hizmetleri’ne bağlı olarak çalışan işçileriz.

Bütün sağlık çalışanları gibi bizler de pandemi döneminde hastanemizde canla başla çalışmaktaydık. Her sağlık çalışanının olduğu gibi bizler de risklerle karşı karşıya kaldık. Canlarımızı riske attık ve bu süreçte sağlık emekçilerimizle koordineli şekilde çalıştık.

Çalıştığımız şirket bizleri 17 Ağustos tarihinden itibaren ücretsiz izne çıkarmaya başladı. Sterilizasyon bölümünde 20 kadar işçi çalışmakta iken bugüne kadar aralıklarla 11 işçi ücretsiz izne çıkarıldık. Ücretsiz izne çıkarılma gerekçemiz, iş yerinde işlerin azalması veya durması değildir, hastanenin ve Lotus Sağlık’ın biz sağlık çalışanları üzerinden kâr elde etmesi amacıyladır. Patronlarımız bizleri ‘Ücretsiz izne çıkarma hakkımız var’ diyerek ve bu hakkı kötüye kullanarak ücretsiz izne çıkarmıştır.

'ÖNCE SENDİKALI İŞÇİLER ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILDI'

Ücretsiz izne çıkarılan işçilerin seçiminde de öncelikle sendikalı olan işçiler ve bu haksız uygulamalara karşı çıkan işçiler seçilmiştir. Patronlarımız bununla da yetinmemiş ücretsiz izin süremiz dolduktan sonra ‘Ücretlerinizde düşüşe gideceğiz kabul ederseniz işe geri döneceksiniz, kabul etmezseniz ücretsiz izin süresini uzatacağı’” diyerek bizleri istifa etmeye zorlamışlardır. Bu nedenle 2 arkadaşımız istifa ederek işten ayrılmak zorunda kalmıştır. Bizler ise ücretlerimizde düşüş yapılmasını kabul etmediğimiz için tekrar ücretsiz izne çıkarıldık. Patronlarımızın hukuksuzlukları bununla da kalmamış bu kez biz ücretsiz izne çıkarılan işçilerin yerine daha düşük ücretle başka işçiler çalıştırılmaya başlanmıştır.

'BİZİ İZNE ÇIKARIP YERİMİZE BAŞKA İŞÇİLERİN ALINMASI HUKUKSUZLUKTUR'

Bu zaman zarfında yapılan hukuksuzlukları dile getirmemiz, sendikalı olmamız, sendikal faaliyet yürütmemiz nedeni ile üzerimizdeki baskılar günden güne arttırılmıştır. Korona salgınının mağduru emekçiler olmuştur. Zaten yoksulluk sınırının çok altında yaşamaya çalışan bizler, salgınla birlikte patronların giderleri olarak tartışılır duruma geldik. Hükümetin ücretsiz izin politikası da bu yaklaşımın en açık örneğidir. 1168 lira ile geçinmemizi istemek, emeğimizle dalga geçmektir. Ve tabii ki bu sürecin kahramanları ilan edilen biz, sağlık emekçilerine de aynı tavrın gösterilmesi, iki yüzlülüktür. Bizleri ücretsiz izne çıkarıp yerimize başka işçilerin alınması ise apaçık hukuksuzluktur. Bizler bugün burada işyerimizdeki bu haksızlıkları ve hukuksuzlukları duyurmak için bir araya geldik ve herkesi sesimizi duyurmaya çağırıyoruz.''

DAHA FAZLA