Londra'nın eski belediye başkanı: Venezuela'daki krizde oligarkların parmağı var

Londra'nın eski belediye başkanı: Venezuela'daki krizde oligarkların parmağı var

Londra'nın esi belediye başkanı Livingstone, Venezuela'da "oligarkların", ekonomik krizin ortaya çıkmasında kasıtlı olarak rol oynadığını söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın eski belediye başkanı Ken Livingstone, Venezuela'daki "oligarkların" ülkedeki ekonomik krizde rolü olduğunu söyledi. 

Livngstone açıklamasında, "Chavez goreve geldiğinde Venezuela'daki zenginliğin yüzde seksenini kontrol eden yaklaşık 200 aile vardı. Chavez hayatlarina devam etmelerine izin verdi. Bu ailelerin Maduro'nun işini güçleştirmek ve engellemek adına ihracat ve ithalatlarda güçlerini kullandıklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

[ih2]

1998'deki seçimlerde iktidara gelen Hugo Chavez'in iddia edildiği gibi "seçkin yönetici sınıftan" insanlara baskı uygulamadığını ve muhaliflerini öldürmediğini belirten Livngstone, "Bu kesimin birçok üyesi, 2002'deki darbe girişiminden sonra dahi ülkede yaşamaya devam etti" dedi. 

2000-20008 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Livngstone, görevdeyken Venezuela'yı ziyaret etmiş ve Londra ile Venezuela arasında indirimli petrol ticaterinin gerçekleştirilmesi için anlaşma imzalamıştı.