Londra’da kilise yakınında silahlı saldırı: 5 yaralı

Londra’da kilise yakınında silahlı saldırı: 5 yaralı

Euston kentinde bir kilisede düzenlenen cenaze töreni sırasında bir araçtan ateş açıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Easton bölgesinde bir kilisede cenaze töreni düzenlendiği sırada, bir araçtan ateş açıldı. Silahlı saldırıda 2’si çocuk 5 kişi yaralanırken, yaralanan çocuklardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Londra'nın kuzeyinde bulunan Euston'da bir kilisede düzenlenen cenaze töreni sırasında bir araçtan insanların üzerine ateş açıldı. Olayda 5 kişi yaralandı.

ÇOCUKLARDAN BİRİNİN DURUMU AĞIR

İngiliz polisi, saldırıda 2’si çocuk 5 kişinin yaralandığını ve 7 ile 12 yaşlarındaki çocuklardan birinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü de belirtildi.

Daily Mail’de yer alan habere göre, saldırının kasım ayında kısa bir süre arayla hayatını kaybeden bir anne ve kızı için St. Aloysius Roma Katolik Kilisesi'nde düzenlenen cenaze töreni sırasında meydana geldiği bildirildi.

‘SALDIRIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR’

Saldırıda yaralanan 41, 48 ve 54 yaşlarındaki 3 kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklanırken, olayla ilgili konuşan Komiser Ed Wells, “Hiçbir bir silahlı saldırı olayı kabul edilemez ancak bugün öğleden sonra meydana gelen silahlı saldırıda ikisi çocuk 5 kişinin yaralanması şok edici. Korkunç saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor” ifadelerini kullandı.