Liselilerin protesto ettiği tacizci öğretmen açığa alındı

Liselilerin protesto ettiği tacizci öğretmen açığa alındı

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi idaresi dün gerçekleştirilen protesto üzerine bugün öğretmenin açığa alındığını, mahkemeye kadar da okula gelmeyeceğini açıkladı.

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi idaresi dün gerçekleştirilen protesto üzerine bugün öğrencilere öğretmeni açığa aldığını, mahkemeye kadar da okula gelmeyeceğini açıkladı.

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nden geçen sene mezun olan, bu sene üniversiteye başlayan Eylül adlı kadın öğrenci, lisedeki coğrafya öğretmeninin tacizlerini mahkemeye taşımıştı. Öğretmen hakkında dava açılmış olmasına rağmen, hakkında taciz suçlaması olan öğretmen okula gelerek derslere girmeye devam etmişti.

ÖĞRENCİLERİN MÜCADELESİ ZAFERE ULAŞTI

Bu gelişmeler üzerine sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınlayan öğrenciler “Okulumuzda maalesef bir taciz vakası ve tacizci bir hoca mevcuttur. Okulun öğrencileri olarak buna sessiz kalmamız asla ama asla mümkün değildir” diyerek okulda dersleri boykot etmiş, sosyal medyada #TacizVarSesÇıkar etiketiyle kampanya başlatmıştı. Sloganlar eşliğinde tacizci öğretmenin protesto edildiği eylemde, söz konusu öğretmenin kendini öğretmenler odasına kilitlediği aktarılmıştı.

DURUŞMA 20 KASIM'DA GÖRÜLECEK

Evrensel'de yer alan habere göre bugün öğrenciler tarafından protesto edilen öğretmen okula gelmezken öğrencilere bilgi veren Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi idaresi tacizle suçlanan öğretmenin açığa alındığını ve mahkemeye kadar da gelmeyeceğini açıkladı. Davanın duruşması 20 Kasım’da görülecek.

DAHA FAZLA