Liselere Geçiş Sınavı yarın yapılacak: MEB merak edilenleri yanıtladı

Liselere Geçiş Sınavı yarın yapılacak: MEB merak edilenleri yanıtladı

MEB, yarın yapılacak olan LGS 2021 ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Buna göre öğrenciler sınava girerken kalem, silgi ve kalemtıraşını kendisi getirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); yarın yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili soruları yanıtladı. “Sınavda maske takmak zorunlu mu?”, “Sınavda değişiklik var mı?”, “Testim pozitif sınava girebilecek miyim?” gibi soruları yanıtlayan MEB, LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin merak edilen soruların cevaplarını paylaştı.

Buna göre LGS, 2020 döneminde olduğu gibi iki oturum halinde yapılacak. İlk oturum saat 09.30’da, ikinci oturum ise saat 11.30’da başlayacak.

VELİLER OKUL BAHÇESİ DIŞINDA KALACAK

Öğrenciler sınava gireceği bina, sıra gibi bilgileri e-Okul sisteminden öğrenebilecek. Öğrenciler sınava gittiğinde sınav giriş belgeleri sıranın üzerinde olacak. Sınav günü en geç saat 09.00’da okulunda hazır bulunması gereken öğrencileri, velileri yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri nedeniyle okul bahçesi dışında bekleyebilecek. Sınav binasına ve bahçeye sadece öğrenciler ve görevliler girebilecek. İki oturum arasındaki 45 dakikalık zaman diliminde sosyal mesafe için gereken önlemler alınacak.

SINAV ESNASINDA MASKE ÇIKARILABİLECEK

Okulların bahçeleri ve koridorlarında maske takmak zorunlu olacak. Sınava girilen salonda ise sıralar arasında yeterli sosyal mesafe olacağından isteyen öğrenciler maskelerini çıkarabilicek. İhtiyaç duyan öğrenciler için maske ve el antiseptiği de salonlarda bulundurulacak. Koronavirüs testi pozitif olan ya da risk grubunda bulunan görevlilerin sınav görevleri iptal edilecek. Öğrenciler ise ayrı sınıflarda, gerekirse ayrı binalarda sınava alınacak.

KALEM, SİLGİ, KALEMTIRAŞI ÖĞRENCİ GETİRECEK

Öğrencilerin sınava sorunsuz girebilmesi için geçerli kimlik belgelerinin bulunması gerekecek. Ayrıca nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile de sınava girebilecek. Öğrencilerin sınava gelirken en az iki adet koyu siyah kurşun kalem, bir adet kalemtıraş ve silgi getirmesi de gerekiyor. Sınava girerken öğrenciler yanlarına etiketi çıkarılmış su alabiliyor, ancak cep telefonu, akıllı saat vb. dijital araç gereçlere izin verilmiyor. LGS merkezi sınav sonuçları 30 Haziran’da açıklanacak.

DAHA FAZLA