Lise öğrencilerine sınıf arkadaşlarına cinsel istismardan hapis cezası

Lise öğrencilerine sınıf arkadaşlarına cinsel istismardan hapis cezası

Kayseri'de aynı lisede sınıf arkadaşına şantaj ve cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan 15 yaşlarındaki 3 çocuk hakkında 2'şer yıl 9'ar ay ve 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Mahkeme cezayı erteledi.

Kayseri'de geçen yıl 10 Kasım'da meydana gelen olayda iddiaya göre, 15 yaşındaki kız çocuğu B.Ş.'nin bir arkadaşı ile öpüşme görüntülerini ailesine göstermekle tehdit ettikleri ve B.Ş.'ye şantaj ile cinsel istismarda bulundukları öne sürülen 15 yaşlarındaki M.Ş., O.K. ve M.Y.'ye hapis cezası verildi.

DHA'nın aktardığına göre; olayın okul yönetimi tarafından duyulmasının ardından açılan soruşturmada gözaltına alınan 3 öğrenci şantaj ve cinsel istismar iddialarını reddetmişti.

3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada da suçlamaları kabul etmeyen 3 çocuk, video çekmediklerini belirterek tahliyelerini talep etti. Şikayetçi B.Ş ve annesi N.Ş. öğrencilerin cezalandırılmasını istedi. Yargılama sonunda mahkeme, videoyu çektiği ve istismarda bulunduğu iddia edilen M.Ş.'ye 3 yıl 9 ay, O.K. ve M.Y.'ye de 2'şer yıl 9'ar ay hapis cezası verdi. Mahkeme, cezalarda hükmün geri bırakılmasına karar verdi.

DAHA FAZLA