Linç edenler, görüntülere rağmen serbest dolaşıyor

Linç edenler, görüntülere rağmen serbest dolaşıyor

Kobane eylemleri sırasında, yaralı haldeyken bir grubun saldırısına uğrayıp yaşamını yitiren Ekrem Kaceroğlu’nu linç eden kişiler, linç görüntülerine dair bilirkişi raporu hazırlanmasına rağmen tutuksuz yargılanıyor.

7 Ekim 2014’te, İzmir’de yapılan Kobane eylemleri sırasında polis kurşunuyla başından yaralanan Ekrem Kaceroğlu, yaralı haldeyken bir grubun saldırısına uğradı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Kaceroğlu, burada yaşamını yitirdi.

Kaceroğlu’nun linç edildiği görüntüler, olaydan 9 ay sonra ortaya çıkarken, görüntüler hakkındaki bilirkişi raporu, geçtiğimiz günlerde hazırlandı.

Evrensel’in haberine göre; İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan raporda, Kaceroğlu davasında tutuksuz yargılanan R.A, S.D, K.A, ve M.K, ile tespit edilemeyen bir kişi elinde silahlarla görüntüleniyor. Sanıkların, yerde yaralı halde yatan Koceroğlu’na saldırdığı görüntüleri kaydeden kişiye, bir kişi tarafından müdahale edildiği bildirildi. Görüntülerde özellikle ellerinde silahlar bulunan ve eylemcilere dönük yatay atış yapan grupların olduğu noktaların inceleme ekiplerince delil tabelası ile işaretlenmediğine de yer verildi.

Bilirkişi raporunda sanıkların net bir şekilde görüntülendiği ve buna rağmen tutuksuz yargılanmalarına devam edildiğini belirten Avukat Nezahat Paşa, sanıkların derhal tutuklanması gerektiğini söyledi.

DAHA FAZLA