Lila Kağıt direnişinde işçiler kazandı

Lila Kağıt direnişinde işçiler kazandı

İşçilerin aylardır sürdürdüğü sendikal mücadele başarıya ulaştı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Lila Kağıt sendika hakları için başlattıkları direniş, 300’üncü gününde zaferle sonuçlandı.  Lila Kağıt Direnişçileri, Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımda “Aylardır verdiğimiz sendikal mücadelemiz başarıya ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Temizlik kağıdı üretiminde Türkiye’nin toplam üretiminin üçte birini tek başına gerçekleştiren, Avrupa’nın da en büyük ikinci şirketi olan Lila’nın Çorlu’daki fabrikasında sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerin mücadelesi 300’üncü gününde kazanımla sonuçlandı.

PATRON İŞTEN ÇIKARMIŞTI

Yüzlerce işçinin çalıştığı fabrikadaki işçiler “eşit işe eşit ücret”, “iş güvenliği”, “iyi çalışma koşulları” gibi taleplerle Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (Türk-İş) bağlı Türkiye Selüloz Kağıt, Ağaç ve Mamulleri İşçileri Sendikasında (Selüloz-İş) örgütlenmeye başlamıştı. Bunun üzerine patron, işten çıkarmaya gitmiş ve fabrika içerisinde işçilere yönelik baskıları da artırmıştı. 

Lila Kağıt Direnişçileri, bugün Twitter üzerinden yaptıkları bir paylaşımla sendika mücadelelerinin kazanımla sonuçlandığını duyurdu:

‘BUNDAN SONRAKİ MÜCADELEMİZ TOPLU SÖZLEŞME’

“Kazandık. Direnişin 300. gününde çoğunluğu sağlayıp bakanlığa başvurumuzu yaptık. Aylardır verdiğimiz sendikal mücadelemiz başarıya ulaşmıştır. Bundan sonraki mücadelemiz ise toplu sözleşme hakkımız için olacaktır.”